Pistă de biciclete în Făget. Ce alte elemente conține proiectul de modernizare a străzii

Pistă de biciclete în Făget. Ce alte elemente conține proiectul de modernizare a străzii
În curând vom putea circula prin Făget pe piste de bicicletă. Conform proiectului de reabilitare a străzii, alături de cei trei kilometri de carosabil modernizat, municipalitatea va construi și o pistă de biciclete cu o lățime de 2,2 metri.

Ordinul de incepere a lucrărilor de reabilitare a străzii Făget, un obiectiv prioritar încă din 2013, va fi semnat în data de 2 septembrie. Săptămâna trecută a fost semnat contractul, care are o valoare de 10.512.186 lei, fără taxa pe valoarea adăugată, lucrararea fiind realizată de firma ARL, una dintre cele mai mari companii de construcții din județ, care se află sub controlul concernului austriac Strabag.

Strada Faget va fi modernizată pe tronsonul ce ține de municipiul Cluj-Napoca, pe o lungime de trei kilometri, de la sensul giratoriu din intersecția cu Calea Turzii, până la limita cu comuna Ciurila (dupa vila Tușa).

"Proiectul cuprinde modernizarea carosabilului, care va avea o lățime de șapte metri, precum și modernizarea trotuarelor, care vor avea o lățime de un metru pe fiecare parte. De asemenea, va fi realizată o pistă de biciclete cu dublu sens, pe partea stângă - sensul de mers dinspre Calea Turzii înspre limita cu Comuna Ciurila. Aceasta va avea o lățime de 2,2 m și va fi realizată cu asfalt roșu, pentru o mai bună vizibilitate", explică primarul Emil Boc.

Proiectul cuprinde consolidări și ziduri de sprijin pentru zonele cu alunecări, realizarea canalizării menajere și pluviale, modernizarea iluminatului public , montarea unor stâlpi noi cu corpuri de iluminat cu tehnologie led, dar și executia semnalizării rutiere și montarea indicatoarelor.

Hotărârea care vizează aprobarea bugetului şi a cheltuielilor legate de proiectul modernizării străzii Făget a ajuns pe masa consilierilor locali în aprilie 2015, după ce reabilitarea străzii în cauză a fost adusă în discuţie de o bună perioadă de timp, întrucât un prim proiect care viza lucrările din Făget a ajuns în Consiliul Local încă din octombrie 2013.

Comenteaza