Pistă de biciclete versus stație de autobuz

Pistă de biciclete versus stație de autobuz
Călătorii clujeni se văd nevoți să aștepte autobuzul tocmai pe pista de biciclete de pe o importantă arteră a municipiului.

Așa cum se poate observa și în fotografiile atașate, călătorii așteaptă autobuzul blocând pista de biciclete. Totul se întâmplă din cauză că proiectarea a fost una deficitară, fără a fi luate în calcul ambele categorii - atât pietonii, cât și bicicliștii.

Mai exact, este vorba de pista care străbate recent reabilitata stradă Horea din Cluj-Napoca și care trece exact prin fața refugiului pentru călători amplasat într-o stație de autobuz. Fără să dea atenție pericolelor la care se expun, cei mai mulți dintre călători așteaptă mijloacele de transport în comun chiar în mijlocul pistei, iar momentele lungi de așteptare sunt întrerupte de claxoanele bicicliștilor grăbiți, care își fac loc prin mulțime. Un moment de neatenție, din partea pietonilor, dar și a bicicliștilor, ar putea avea repercursiuni grave.

La sfârșitul lunii februarie situația a fost adusă și în atenția autorităților clujene printr-o sesizare postată pe o platformă online. "Orice călător care dorește să iasă din refugiu va călca direct pe pista de biciclete. Și nu există nicio posibilitate de asigurare în acest sens, alta decât a forța bicicliștii să oprească înainte de stație, de a merge la pas în zonă și pe urmă de a se urca înapoi pe bicicletă. Ceea ce contravine principiului pistei de biciclete", a scris clujeanul. Până în momentul de față, acesta nu a primit niciun răspuns din partea municipalității.

Comenteaza