Plângeri penale împotriva Napoca Construcţii pentru lucrările la pista aeroportului

Plângeri penale împotriva Napoca Construcţii pentru lucrările la pista aeroportului
Pe numele constructorului noii piste a aeroportului din Cluj, Napoca Construcţii SA, s-au făcut mai multe plângeri penale pentru tulburarea posesiei, având în vedere că firma nu a încetat lucrările deşi procedura de expropriere nu s-a finalizat.

În mod normal doar după ce sunt consemnate sumele pe numele proprietarilor, propcedura de expropriere se considreă închiată. În acest moment Consiliul Judeţean se află încă în faza în care stabileşte care ar trebui să fie sumele de despăgubire. Reprezentantul firmei Napoca Construcţii, Ştefan Dimitriu, a recunoscut că sunt câţiva proprietari ce au făcut plângeri împotriva sa, dar că nu are nicio vină pentru că-şi urmăreşte obiectivul semnat prin contract cu CJ Cluj.

Consilierul judeţean PDL Alexandru Coroian a precizat că executivul administraţiei judeţene a comis o ilegalitate pentru că nu trebuia să permită constructorului să intre pe parcelele proprietarilor până când exproprierile nu erau finalizate. "Practic ne pune în situaţia de a intra în legalitate cu o chestiune care din capul locului nu e firească", spune Coroian.

Un alt consilier judeţean al PDL, Călin Tuluc, a atras atenţia că din pricina acestor plângeri există riscul unei blocări totale a lucrărilor, având în vedere că instanţa poate dispune suspendarea procedurii de expropriere până când plângerile penale vor fi soluţionate.

Comenteaza