PNL lansează un site “împotriva abuzurilor primăriei”

PNL lansează un site “împotriva abuzurilor primăriei”
Reprezentanţii PNL Cluj au anunţat că vor lansa săptămâna viitoare un site unde cetăţenii pot sesiza eventualele abuzuri ale Primăriei Cluj-Napoca. Numele domeniului va fi făcut public miercuri, când va fi lansat site-ul. PNL va oferi şi consultanţă gratuită cetăţenilor care se simt nedreptăţiţi şi îi va ajuta să îşi rezolve problemele pe care le au din cauza municipalităţii. Viceprimarul Radu Moisin consideră atacurile liberalilor drept “noi aberaţii”.

Consilierul local Steluţa Cătăniciu (foto) spune că a discutat cu colegii săi şi au venit cu ideea unui site din cauza atitudinii pe care primăria o are faţă de consilierii din opoziţie şi faţă de clujenii simpli. "La ultima şedinţă a consiliului local (CL) am constatat degringolada şi haosul din cadrul primăriei. Executivul îşi permite să facă abuzuri de drept împotriva consilierilor locali şi să nu le furnizeze informaţii verbale, punându-i în situaţia de a vota proiecte de hotărâre în necunoştinţă de cauză", a explicat Cătăniciu.

Aceasta a exemplificat cu două proiecte de pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe de consiliu local, din această săptămână. "Acestea erau greşit redactate şi, conform acestora, în zona străzii Cireşilor un concesionar a plătit un preţ de 2.908 lei, în condiţiile în care aceasta este una dintre cele mai scumpe zone din oraş. În al doilea caz, CL ar fi vândut un spaţiu de pe strada Memorandumului cu 70 de lei. Acestea sunt erori de redactare, pentru care sunt responsabili oamenii din executiv şi primarul, iniţiatorul proiectelor", spune Cătăniciu.Consilierul a mai arătat că proiectul de HCL prin care era aprobată lista familiilor care primesc locuinţe sociale în acest an nu includea şi anexa cu lista integrală a acestora, anexă care a fost publicată ulterior şedinţei CL.

"Situaţia e cu atât mai gravă cu cât PDL are majoritate în CL şi îşi permite să facă abuzuri, pentru că nimeni nu-i atacă. De-a lungul ultimilor ani, s-a reuşit din cauza acestei majorităţi să se adopte mai multe hotărâri de consiliu prin care s-au săvârşit abuzuri de drept împotriva clujenilor: hotărârea privind plata retroactivă a chiriilor pentru curţi, a chiriilor pentru apartamentele ANL, dar şi cea prin care s-au anulat concesiunile de pe Canalul Morii, care a fost suspendată de instanţă. Să nu mai vorbim despre abuzurile din urbanism", a spus Cătăniciu. Consilierul a mai subliniat că PNL va sesiza instituţiile abilitate (parchetul şi prefectura - n. red.) să verifice situaţia de la nivelul municipalităţii clujene. "În plus, săptămâna următoare vom lansa un site unde cetăţenii pot reclama abuzurile făcute de primărie. Noi le vom da consultanţă juridică gratuită pentru a-şi rezolva problemele", a mai subliniat reprezentantul PNL.

Viceprimarul Radu Moisin a declarat că executivul primăriei nu face decât să respecte legea. "Dacă vor să facă site, îl pot face. Fiecare face ce vrea. Este o aberaţie că primăria ar săvârşi abuzuri de drept împotriva consilierilor şi, mai mult, împotriva clujenilor. O altă aberaţie", a spus Moisin.

 

 

Comenteaza