Poliţia clujeană va primi o bijuterie pe roţi de 30.000 de euro

Poliţia clujeană va primi o bijuterie pe roţi de 30.000 de euro
Parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj se va îmbogăţi cu o motocicletă BMW de peste 30.000 de euro.

Noul mijloc de transport a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj în urma unui proiect derulat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) în colaborare cu Poliţia Rutieră, pentru îmbunătăţirea mobilităţii echipajelor de patrulare şi intervenţie şi reducerea timpilor de răspuns la solicitări.

"Scopul proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de siguranţă rutieră a cetăţeanului prin intensificarea măsurilor pentru impunerea respectării legislaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor de circulaţie", se arată în proiectul de hotărâre al CJ Cluj.

Motocicleta, dotată cu echipamente specifice muncii de poliţie, a costat 135.413 lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, adică 30.226 de euro. Ea va fi dată gratuit în utilizarea IPJ Cluj, pe o durată de 10 ani, pe baza unui contract de împrumut de folosinţă.

UPDATE: Forul decizional al CJ Cluj a aprobat în şedinţa de miercuri, 28 ianuarie, proiectul de hotărâre privind donarea motocicletei către IPJ Cluj.

În 2013, ATOP a mai finanţat achiziţionarea a două autoturisme Dacia Duster albe, în valoare de 70.000 de lei fiecare, date în folosinţa IPJ Cluj. De asemenea, între 2004 şi 2004 au fost cumpărate şi donate Poliţiei de proximitate patru maşini Dacia Solenza.

Comenteaza