Polivalenta a “înghiţit” deja peste 7,2 milioane de euro

Polivalenta a “înghiţit” deja peste 7,2 milioane de euro
Sala de sport de lângă stadion va fi terminată în luna iunie anul acesta, asigură primăria. La vară vor fi montate cele aproximativ 7.200 de scaune care vor fi aduse din Ungaria.

Constructorii de la CON-A au reluat în această săptămână lucrările la sala polivalentă. Obiectivul cu peste 7.000 de locuri a ajuns la 53% cotă de realizare, iar primăria a decontat până în prezent societăţii peste 31 de milioane de lei.

Viceprimarul Radu Moisin a declarat că în prezent lucrările la sala polivelentă sunt sistate. "Lucrările vor fi reluate cel mai probabil în 16 ianuarie, dacă vremea o va permite. Din luna februarie vor fi perfectate şi detaliile privind dotările de interior ale sălii, dar şi cu privire la ecranul care va fi monat la exterior. Noi vom susţine pe lista de investiţii din acest an acest obiectiv şi ne dorim să fie gata în vară, înainte de începerea sezonului competiţional. Termenul de contract este de trei ani, dar cel negociat cu antreprenorul general este de un an", a explicat viceprimarul Radu Moisin.

Potrivit informaţiilor furnizate de primărie, până în prezent, din contractul de execuţie s-a decontat suma de 31,9 milioane de lei. "Referitor la scaune, cele aproximativ 7.200 de bucăţi vor fi aduse din Ungaria şi din România la preţul de 8 euro/bucata. 6.200 dintre ele vor fi rabatabile, iar restul fixe. Montajul se va efectua în luna iunie 2012, luna în care se preconizează finalizarea sălii", au precizat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei.

Constructorii de la CON-A au menţionat că în această perioadă se execută într-un ritm alert fermele metalice pentru acoperişul sălii multifuncţionale de sport (SMS). "Acestea au o deschidere de 76 m şi o greutate de peste 38 tone/fermă. Trei ferme au fost deja montate, urmând ca în scurt timp să avem restul de cinci ferme. În acelaşi atelier de confecţii metalice se uzinează structura de rezistenţă din metal ce va veni montată peste sala de antrenament între etajele 1 şi 3. Până la final de decembrie s-au făcut şi procurări cu materiale de construcţii de închidere şi compartimentare, dar şi instalaţii şi echipamente electrice, termice, de ventilaţie. Procentul de realizare al investiţiei este de 55,4 %", se arată în informarea CON-A către primărie din luna decembrie 2011, înainte de sistarea oficială a lucrărilor.

Sala multifuncţională a fost gândită de proiectanţi la exterior ca o plasă lovită de balonul de joc, care va avea pe o latură un ecran de 50 mp. "În afară de acest ecran exterior, foarte important în momentele în care publicul va fi mai numeros decât locurile, cum se întâmplă la meciurile de baschet, foarte iubite de publicul clujean, se va putea urmări şi din exterior ceea ce se întâmplă pe teren, în polivalentă. În interior vor mai există încă trei-patru ecrane", au informat reprezentanţii primăriei.

Potrivit proiectului SMS, la subsol va fi amenajat un parking pentru minim 446 de maşini. În total, sala va avea 7.070 de locuri şi anexe sportive şi tehnice, dotări complementare de alimentaţie publică şi spaţii comerciale. În interior, clădirea este împărţită în trei zone relaţionate cu sala principală, zona VIP şi tehnică, zona pentru sportivi şi zona publicului.

Sala va fi construită cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de competiţii sportive şi activităţi. "O sală mondială", după cum au clasificat-o reprezentanţii Plan 31 Ro în momentul lansării şantierului. Faţada principală, unde se va afla şi intrarea pentru spectatori, va fi dinspre Splaiul Independenţei, intrările în parking şi pentru sportivi, pe latura străzii Uzinei Electrice, iar pentru VIP-uri şi presă, dinspre Aleea Stadion. Pe latura vecină cu stadionul va fi zona de aprovizionare şi evacuare. Sala polivalentă a fost contractată prin licitaţie de CON-A, în asociere cu Inter Sport, Nisal, Dico&Ţigănaş şi Plan 31 Ro, la preţul de peste 50,9 milioane de lei. Lucrările au început în primăvara lui 2011.

 

Etichete
Comenteaza