Pregătiri de sărbători: peste 7000 de euro pentru montarea cortinei luminoase din Piaţa Unirii

Pregătiri de sărbători: peste 7000 de euro pentru montarea cortinei luminoase din Piaţa Unirii
Anul trecut, municipalitatea clujeană a dat 37.000 de euro pentru amplasarea unei cortini luminoase în Piaţa Unirii. Acum, autorităţile locale vor să cheltuie alţi bani pentru montarea unei schele care să susţină acea cortină.

Conform caietului de sarcini aferent anunţului de achiziţie postat pe site-ul instituţiei, Primăria este dispusă să dea 31.747 lei, fără TVA (7146 euro, după cursul BNR de joi, 19 noiembrie), pentru asamblarea unei structuri metalice necesare montării cortinei de lumini propuse pentru împodobirea festivă a Pieţei Unirii pe durata sărbătorilor de iarnă. 

Cortina va avea amplasat în mijlocul octogonului un stâlp cu înălţimea minimă de 20 de metri, fixat la bază cu o fundaţie supraterană. Stâlpii laterali, în număr de opt, vor avea înălţimea minimă de cinci metri, iar fixarea acestora la bază se va face tot cu o fundaţie supraterană.

Construcţia va fi proiectată şi executată pentru susţinerea a unui număr minim de 200 de ghirlande luminoase fixate în vârful stâlpului, cu suprafaţa netă expusă la vânt de 12 mp şi dispuse pe un perimetru de maxim 40x40 m.

Lucrările vor fi asigurate pe toată durata pregătirii terenului pentru amplasare, a transportului, a montării şi demontării, respectiv a utilizării construcţiei, de către o firmă de asigurare. 

Comenteaza