Mica Unire, marcată cu un foc de artificii impresionant la Cluj FOTO/VIDEO

Mica Unire, marcată cu un foc de artificii impresionant la Cluj FOTO/VIDEO
Un impresionant foc de artificii, desfășurat în Piața Avram Iancu, la ora 20.00, a pus capăt manifestărilor din acest an dedicate aniversării ”Micii Uniri” din 1859 la Cluj-Napoca.

Toți cei prezenți la eveniment s-au prins apoi într-o imensă Horă a Unirii. După masa zilei de miercuri a găzduit şi un regal folcloric în Piaţa Unirii. 

Municipalitatea clujeană a alocat 75.000 de lei, bani de la bugetul local pentru 2018, pentru organizarea evenimentului "24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române". Din cei 75.000 de lei, suma de 55.000 de lei a fost cheltuită pentru prestaţiile artiştilor (onorariu, cazare, masă, transport), 10.000 de lei pentru costurile pentru scenă, sonorizare şi lumini şi 10.000 de lei pentru promovarea evenimentului.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea prin unirea statelor Moldova şi Ţara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Unirea a fost legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza şi de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova şi la 24 ianuarie 1859 în Ţara Românească.

VEZI şi Mica Unire | Primarul, prefectul şi mitropolitul Clujului s-au prins în horă FOTO

 

Comenteaza