Pregătiţi-vă ochelarii! Cinema 3D în Mănăştur

Pregătiţi-vă ochelarii! Cinema 3D în Mănăştur
Primăria a anunţat că, de la 1 ianuarie, în Mănăştur va funcţiona un cinematograf 3D, aşa cum şi-au dorit locuitorii din cartier.

Vechiul cinematograf Dacia, din Mănăştur, este în plin proces de renovare şi va fi redeschis din ianuarie 2016. Cel puţin aşa promite primarul Emil Boc, care a vizitat miercuri şantierul.

„După revoluţie, acest cinematograf s-a transformat într-o groapă de gunoi, multă vreme nu a fost folosit şi a devenit o zonă predispusă la infecţii. Astăzi este în lucru, iar până la 1 ianuarie va fi gata din toate punctele de vedere.

Asta înseamnă amenajări interioare, finisaje, zugrăveli, pavare, achiziţionare de mobilier specific pentru cinematografe. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată, şi presupune următoarele lucruri: în primul rând reabilitarea integrală a sălii de cinma, care va permite proiecţii 3D, cu toate facilităţile aferente.

De asemenea, sala mică va putea avea o dimensiune multifuncţională, de la conferinţe, expoziţii, centru cultural pentru tineret sau club pentru pensionari sau alte activităţi pentru copii. La etaj va fi tot o sală multifuncţională", a spus primarul.

Dacia avea două săli de cinema, în anii '80. Sper finalul anilor '90, într-una dintre săli a fost înfiinţat un club, care se numea Atlantic. Noul obiectiv cultural va fi administrat direct de primărie, aşa cum se întâmplă şi cu cinematograful Mărăşti.

DECLARAŢIE
„Această reabilitare a fost consecinţa proiectului de bugetare participativă; practic, cetăţenii din Mănăştur au decis ce să se întâmple aici. Ei au optat pentru centrul cinematografic şi cultural al Mănăşturului, unde să avem pe de o parte proiecţii de filme, dar şi activităţi culturale, artistice pentru persoane tinerele, dar şi pentru cele în vârstă".
Emil Boc, primar Cluj-Napoca

Comenteaza