Premieră în judeţ. Floreştiul, prima comună care permite plata online a impozitelor

Premieră în judeţ. Floreştiul, prima comună care permite plata online a impozitelor
Cea mai populată comună din ţară, Floreşti, a devenit luni prima comună din județul Cluj care acceptă plata taxelor și impozitelor online, prin portalul securizat și autorizat ghiseul.ro.

Aplicația este furnizată de Sistemul Național Electronic de Plată Online şi permite achitarea fără autentificare a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport de la persoanele fizice, dar şi a taxelor și tarifelor pentru eliberarea de licențe și autorizații de funcționare. De asemenea, prin acest portal se pot colecta veniturilr din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate.

„Este o măsură care vine în sprijinul cetățeanului, plata online, prin card card bancar, fiind uneori mai convenabilă și mai rapidă decât un drum la primărie. Deocamdată contribuabilul trebuie să știe exact suma de plată, lucru care, în cazul impozitelor, se poate afla printr-un telefon sau mail trimis la Primărie", a declarat primarul comunei, Horia Șulea.

După obținerea acordurilor de la instituțiile statului cu prerogative în securitatea informațiilor cu caracter personal și în transmisia de date se va accepta și plata direct, cu autentificare prin CNP.

De la începutul lunii ianuarie Primăria Floreşti are un server nou, ultramodern, al cărui cost total s-a ridicat la peste 16.000 de lei şi prin care s-a optimizat sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor, prin unificarea bazelor de date ale persoanelor fizice şi juridice.

Comenteaza