Primăria a semnat contractul pentru o nouă autospecială de urgență

Primăria a semnat contractul pentru o nouă autospecială de urgență

Municipalitatea a semnat contractul pentru achiziţia unei noi autospeciale - punct medical avansat pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Autospeciala costă 700.000 de lei și va fi livrată până în aprilie, susține viceprimarul Dan Tarcea. Este a treia autospecială pe care primăria o achiziționează în ultimii ani pentru ISU Cluj.

În iunie 2018 a fost cumpărată cu bani de la bugetul local o autospecială cu dotări de ultimă generație, destinată intervenţiei la stingerea incendiilor în oraș, cu accent pe deplasarea rapidă și pe accesul ușor pe străzile înguste sau în zonele unde nu pot interveni autospecialele mai mari.

Valoarea investiției a fost atunci de de 542.878 de lei. În februarie 2019 a fost achiziționată, tot cu bani de la municipiu, o ambulanță de tip C - terapie intensivă mobilă, de ultimă generație, dotată cu echipamente de cel mai înalt standard pentru ISU.

Ambulanța de tip C este destinată urgențelor medicale cu prioritate maximă și transportului medical asistat al pacientului. Valoarea totală a investiției a fost de 770.644 de lei.

Comenteaza