Primăria câştigă procesul pentru licitaţia de tramvaie. Pe şinele din Cluj vor circula tramvaie poloneze

Primăria câştigă procesul pentru licitaţia de tramvaie. Pe şinele din Cluj vor circula tramvaie poloneze
Primăria Cluj-Napoca a câştigat procesul împotriva Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în cazul contractului pentru achiziţia de tramvaie noi în oraş.

Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Cluj şi e irevocabilă.

Plângerea împotriva deciziei Primăriei a fost depusă la CNSC de Astra Vagoane, iar CNSC le-a dat câştig de cauză arădenilor. Prin urmare Primăria a atacat în instanţă decizia CNSC, la Curtea de Apel.

"M-au anunţat colegii despre decizia instanţei. Urmează să îi contactăm pe ofertanţi, cei care au fost declaraţi câştigători, şi să stabilim data în care putem semna contractul. Vom stabili în câteva zile când trecem la semnarea contractului", a explicat viceprimarul Laszlo Attila, la emisiunea "Realitaea urbanistică" moderată pe Realitatea FM Cluj de Titus Crăciun.


"Intenţia noastră e să corelăm proiectul de modernizare a liniei de tramvai cu achiziţia de tramvaie noi. Motivul pentru care termenele de livrare au fost stabilite pe o perioadă destul de scurtă e că există o problemă tehnică legată de modernizarea liniei de tramvai: în staţii nu va mai exista diferenţă de nivel între podea şi staţie, iar accesul se va face la acelaşi nivel", a adăugat el.

De menţionat, o dată cu semnarea contractului se vor crea locuri de muncă în Cluj, spune Laszlo, fără însă a da prea multe detalii. "Când vom trece la semnarea contractului vom putea fi capabili să prezentăm şi crearea locurilor de muncă în Cluj legate de acest mijloc de transport", a spus el. Laszlo a refuzat să dea detalii, precizând doar că acest contract "va contribui la dezvoltarea unei ramuri de industrie unde oraşul nostru a avut tradiţie".

"Să fiu mai diplomat: dorinţa noastră a fost să echilibrăm o balanţă comercială aşa că probabil unele dintre întreprinderile clujene vor avea colaborări cu cei care ne vor furniza tramvaiele", a spus el.

Procesul vine după ce Primăria a decis, în urma unei licitaţii, să achiziţioneze tramvaiele produse de o companie din Polonia. Vezi aici detalii şi cum vor arăta tramvaiele ce vor circula prin Cluj.

PESA a fost desemnată anul trecut câştigătoare la licitaţia pentru achiziţia a 12 bucăţi de tramvaie organizată de primăria clujeană în 2011. Criteriile de atribuire fixate au fost preţul (85 de puncte) şi caracteristicile tehnico-funcţionale: garanţie (5 puncte), consumul specific de energie electrică (5 puncte) şi capacitatea de transport calculată la opt călători pe metru pătrat (5 puncte).

PESA a obţinut 98,49 puncte. Pe locul doi a fost clasată oferta firmei Astra Vagoane Arad, care a întrunit 96,8 puncte. Cel de-al treilea ofertant, societatea Alstom, a fost descalificată.

Comenteaza