Primăria Cluj-Napoca a blocat conturile Cluj Arena pentru neplata impozitului. Datorează o sumă imensă

Primăria Cluj-Napoca a blocat conturile Cluj Arena pentru neplata impozitului. Datorează o sumă imensă
Reprezentanţii Cluj Arena nu s-au putut bucura prea mult de succesul Untold. Primăria a blocat conturile societăţii pentru neplata impozitului pe stadion.

 

ZIUA de CLUJ vă anunţa în urmă cu câteva luni, în premieră, despre faptul că un control al Curţii de Conturi la Cluj Arena a stabilit că instituţia nu a virat o sumă considerabilă la bugetul local drept impozit pe stadion. Acum primăria a blocat conturile Cluj Arena pentru încasarea impozitului, care între timp a crescut substanţial. 

Biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca a informat pentru ZIUA de CLUJ că împotriva Cluj Arena s-a început executarea silită şi s-au blocat conturile instituţiei pentru recuperarea impozitului datorat pentru stadion, în cuantum de circa 14 milioane de lei.

Este vorba de impozitul datorat pentru stadion, pentru perioada 2011-2014, Curtea de Conturi considerând că acest obiectiv se află în administrarea Cluj Arena SA, şi astfel, societatea trebuie să plătească impozit la bugetul local.

Directorul Cluj Arena SA, Radu Raţiu, spune că societatea pe care o conduce a cerut în instanţă anularea titlului executoriu şi deblocarea conturilor, pentru ca societatea să-şi poată desfăşura activitatea în mod normal. Cluj Arena a încasat din închirierea stadionului pentru festivalul Untold circa 140.000 de lei, dar banii sunt blocaţi

Radu Raţiu mai afirmă că stadionul este în proprietatea CJ Cluj, care a a venit într-un contract de asociere în participaţiune, cu stadionul, iar Cluj Arena SA, conform contractului, trebuie să se ocupe de administrare. Directorul Radu Raşiu consideră că societatea pe care o conduce nu trebuie să achite acest impozit.

Radu Raţiu declară că a discutat cu conducerea CJ Cluj (care este acţional majoritar al Cluj Arena SA), pentru ca forul judeţean să facă şi el o cerere de intervenţie în procesul deschis pentru anularea titlului executoriu.

Contactat de ZIUA de CLUJ, preşedintele consiliului judeţean, Mihai Seplecan, a fost întrebat cum va reacţiona forul judeţean în acest caz. „Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie. Este o problemă care s-a aflat în atenţia opiniei publice în ultimii ani. Analizăm oportunitatea intervenţiei noastre şi este posibil să atacăm şi noi decizia în instanţă", a spus Mihai Seplecan.

Directorul Radu Raţiu mai spune că dacă nu va avea câştig de cauză în instanţă, CJ Cluj ar trebui să facă o majorare de capital la Cluj Arena SA şi să plătească aceşti bani. „Aşa a făcut şi Primăria Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, unde este acţionar semnificativ, a majorat capitalul social şi a plătit impozitul", a precizat Radu Raţiu.

Conducerea CJ Cluj nu s-a pronunţat încă asupra acestei variante avansate de directorul Cluj Arena.

 

Comenteaza