Primăria Cluj nu are teren pentru aquapark. Tarcea: "Poate fi și la cinci, la șapte sau la zece kilometri”

Primăria Cluj nu are teren pentru aquapark. Tarcea: "Poate fi și la cinci, la șapte sau la zece kilometri”

Primăria Cluj-Napoca nu a găsit încă o locație potrivită pentru construirea unui aquapark.

 „Municipiul nu deține în proprietate 4-5 hectare de teren, cât ar fi suprafața necesară pentru construirea unui aquapark. Vom continua să identificăm terenuri. Aquaparkul nu trebuie să fie neapărat în municipiu. Poate fi și la cinci, la șapte sau la zece kilometri”, a declarat Tarcea, la un radio local.

Investiţie de 41,8 milioane de euro

Aqua Parkul era prevazut a fi construit in Parcul Est. Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul va avea o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului va fi toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii vor avea la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri.

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările.

Aqua park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive. Parcul acvatic ar urma să fie construit împreună cu un partener privat. 

Comenteaza