Primăria cumpără aparatură de joacă "eco", dotată cu panouri fotovoltaice

Primăria cumpără aparatură de joacă "eco", dotată cu panouri fotovoltaice
| Foto: complexsportivgheorgheni.ro

Locurile de joacă din Cluj-Napoca vor fi dotate în acest an și cu aparate speciale pentru copiii cu dizabilități. În plus, primăria va achiziționa mai multe complexe de joacă ce au și o componentă ”eco”, dotate cu panouri fotovoltaice.

Municipalitatea a lansat o licitație de 8 milioane de lei pentru cumpărarea mai multor aparate de joacă pentru copii. Potrivit caietului de sarcini, aparatura din cele 304 locuri de joacă din oraș se adresează doar anumitor categorii de vârstă, iar prin această licitație să dorește diversificarea acestor aparate, astfel încât locurile de joacă să poată fi folosite de copii de vârste cât mai diferite, inclusiv de cei cu dizabilități.

”Serviciul spații verzi are în vedere achiziționarea de noi aparate cu scopul de a amenaja locuri de joacă și pentru grupe de copii care până în prezent nu aveau aparate specific pentru vârsta lor și anume copii cu vârste sub trei ani. Totodată, se dorește achiziția de aparate confecționate preponderant din lemn și, nu în ultimul rând, de aparate specifice, pentru persoane cu dizabilități.

Autoritatea contractantă dorește, prin această achiziție, să modifice aspectul general al locurilor de joacă pentru copii, prin remodernizarea acestora cu alte tipuri și modele de aparate decât cele existente în prezent”, se arată în caietul de sarcini.

Aparatele care vor fi cumpărate vor fi folosite pentru dotarea locurilor de joacă de pe domeniul public, pentru creșe, grădinițe și școli. În prezent, 97% din locurile de joacă din Cluj-Napoca sunt amenajate pentru copii între 4 și 14 ani, iar materialele din care sunt confecționate aparatele de joacă sunt în principal din metal și plastic, foarte puțin din lemn.

Ce aparate de joacă se cumpără

Se vor cumpăra leagăne speciale, un carusel și un balansoar pentru copii cu dizabilitati. De asemenea, se vor achiziționa aparate de joacă din lemn, respectiv: leagăn și tobogan pentru copiii sub 3 ani, ansamblu cu tobogan și tunel târâtor pentru grupa de vârstă 2-6 ani, ansamblu cu două tobogane grupa de vârstă 3-12 ani, complex de joacă cu 5 elemente de cățărare grupa de vârstă 4-12 ani.

Din achiziții mai fac parte: foișor cu elemente de cățărare grupa de vârstă 4-12 ani, complex de joacă cu 2 tobogane și minim 10 elemente de cățărare grupa de vârstă 5-12 ani, căsuță cu 4 tobogane și jocuri interactive grupa de vârstă 3-15 ani, cetate din lemn grupa de vârstă 3-15 ani, corabie din lemn, grupa de vârstă 3-15 ani, masa cu scaune, socotitoare, X și O, mașină de teren pe arcuri, complex de joacă pentru activități de cățărat și echilibristică, complex panouri de cățărare.

Primăria are în vedere cumpărarea unor complexe de joacă dotate cu panouri fotovoltaice: complex de joacă având cadru lemn cu 1 tobogan și acoperiș cu panou fotovoltaic; complex de joacă având cadru lemn cu 2 tobogane și acoperiș cu panou fotovoltaic; complex de joacă având cadru lemn cu 6 tobogane și acoperiș cu panou fotovoltaic, complex de joacă având cadru oțel/ aluminiu cu tobogan și panou solar cu glob luminos; complex de joacă având cadru oțel/ aluminiu cu elemente de cățărare și jocuri de lumini alimentate cu panou fotovoltaic.

Ofertele se pot depune până în 4 martie.

Comenteaza