Primăria din Cluj cumpără 150 de becuri cu 1,5 milioane de lei. Vezi proiectul de HCL

Primăria din Cluj cumpără 150 de becuri cu 1,5 milioane de lei. Vezi proiectul de HCL
Mai bine de 100 de stâlpi noi de iluminat ar urma să fie montaţi în Cluj-Napoca, într-un program de extindere a sistemului de iluminat aflat pe masa de lucru a consilierilor locali în şedinţa de săptămâna viitoare.

 

În acest moment în Cluj-Napoca iluminatul este asigurat prin stâlpi de 4 sau 8 metri unde sunt montate lămpi cu descărcări de vapori de sodiu, cu puterea de până la 250 de waţi.


Pe cei 108 stâlpi noi ce vor extinde sistemul de iluminat ar urma să fie montate lămpi de 70 de waţi. În proiectul de hotărâre a Consiliului Local nu sunt menţionate înlocuiri ale lămpilor cu vapori de sodiu cu LED-uri, aşa cum promitea municipalitatea în urmă cu doi ani. Studiul de fezabilitate pentru extinderea sistemului de iluminat a fost asigurat de Elim GmbH&Co, firmă care va executa şi lucrările. Valoarea totală a investiţiilor ajunge la peste 1,5 milioane de lei cu TVA. Cu aceşti bani vor fi cumpărate 145 de aparate de iluminat, 122 stâlpi de susţinere şi aproape 4.000 de metri de cablu subteran. O dată contractul semnat, lucrările ar urma să fie executate în trei luni.

Amintim, o comună din Cluj, Mociu, a înlocuit în urmă cu doi ani toate corpurile de iluminat de pe strada principală din toate cele şapte sate administrate. Lămpile cu vapori de sodiu, clasice, au fost înlocuite cu LED-uri, în total 400 de lămpi, cu bani asiguraţi de Banca Mondială printr-un împrumut în valoare de 215.000 de dolari, respectiv 752.500 lei la cursul de astăzi. Vezi detalii

Etichete
Comenteaza