Primăria modernizează cea mai aglomerată stradă din Cluj

Primăria modernizează cea mai aglomerată stradă din Cluj
Primăria modernizează de luni cea mai aglomerată stradă din Cluj şi repară, în sfârşit, şi trotuarele distruse.

Strada Mehedinţi din cartierul Mănăştur va fi modernizată în cadrul unor lucrări de amploare, care sunt estimate să dureze o lună şi jumătate şi care urmăresc amenajarea parcărilor şi a trotuarelor, dar şi reasfaltarea străzii.

"Luni începem lucrările", spune Mihaela Francz, inginer la firma care execută lucrările, Kiat Construct. "Începem cu aleile adiacente, dinspre complexul Nora; e o lucrare destul de mare, aşteptăm să o terminăm într-o lună şi jumătate - e mult de lucru pentru că vom moderniza toate aleile şi carosabilul în întregime, cu săpătură pe parcări şi trotuare, şi frezare şi reasfaltare pe carosabil".

Strada Mehedinţi din Mănăştur e cea mai aglomerată stradă din oraş: aici locuiesc aproximativ 10.000 de clujeni - adică fiecare al 30-lea clujean locuieşte aici. Din cauză că proiectul imobiliar desenat şi construit de regimul comunist a fost gândit cu un loc de parcare la fiecare zece apartamente - şi mai mult, zona a fost ulterior îndesită, adică au fost construite şi blocuri cu patru etaje lângă cele cu 11 nivele, problema parcărilor e una acută: trotuarele sunt ocupate de maşini, iar pietonii circulă pe carosabil. Primăria a construit recent aici un mini-parking de 120 de locuri şi a început lucrările la un al doilea, de 400 de locuri, însă şantierul a fost suspendat din cauza insolvenţei constructorului.

Comenteaza