Primăria mută în Lomb doar şase revoluţionari

Primăria mută în Lomb doar şase revoluţionari
Şase parcele din zonă vor fi atribuite unor revoluţionari clujeni care au obţinut sentinţe definitive prin care administraţia locală este obligată să-i împroprietărească pe aceştia cu teren pentru case.

Consilierii locali vor dezbate la şedinţa ordinară de marţi atribuierea unor parcele de teren din zona Lomb către Ioan Istrate, Toma Lucentio, Georgeta Szekenyes, Ioan Moldovan şi Iosif Szakacs. Aceştia au calitatea de revoluţionari, veterani de război sau moştenitori ai acestora şi au sentinţe definitive care obligă primăria să-i pună în posesie cu teren pentru amenajarea de locuinţe.

În consecinţă, o comisie a primăriei condusă de viceprimarul Anna Horvath a decis ca cele şase persoane să primească parcele de câte 500 mp în Lomb. Administraţia locală a întocmit un plan parcelar, iar după ce consilierii locali vor dezbate propunerea, se va trece efectiv la identificare în teren a respectivelor parcele. Un alt clujean care a primit acum trei ani o parcelă de 300 mp în zona Lomb, deoarece instanţa a obligat Consiliul Local Cluj-Napoca îi să atribuie teren în baza unui contract pe care acesta l-a avut din 2004 cu primăria, a semnalat că suprafaţa nu este racordată la utilităţi, iar drumurile nu sunt trasate, motiv pentru care nu se respectă contractul.

În schimb, municipalitatea a semnat un certificat de urbanism prin care l-a informat că zona este construibilă. În Lomb, primăria are o serie de proiecte cu finanţare din bani europeni pe care le-ar putea demara încă de anul acesta: „Buftea de Cluj" sau un parc industrial pe modelul Tetarom. Anul trecut oficialii primăriei explicau că la Cluj-Napoca s-a creat un precedent având în vedere că în perioada 2003-2004 s-au adoptat mai multe hotărâri de CL prin care s-au atribuit terenuri către revoluţionari, veterani şi tineri căsătoriţi.

S-a dat teren care, însă, nu era construibil, iar de atunci sunt probleme. Pe anexe respective figurau peste 400 de persoane către care administraţia s-a angajat să le acorde teren viabilizat. Ca să mai rezolve situaţia, forul local a aprobat deja un Plan Urbanistic Zonal de parcelare a 7,8 ha de teren din Lomb în favoarea Asociaţiei Revoluţionarilor Cluj, încă de acum câţiva ani. Practica de lucru a fost ca toţi cei cu sentinţe definitive să primească parcele în Lomb pentru a-şi construi locuinţe.

 

Comenteaza