Primăria renovează sediul DNA Cluj. Lucrările la clădirea monument istoric vor costa circa 3 milioane de lei

Primăria renovează sediul DNA Cluj. Lucrările la clădirea monument istoric vor costa circa 3 milioane de lei

Primăria Cluj-Napoca renovează din temelii clădirea din centru în care funcționează DNA Cluj. Este vorba despre o clădire monument istoric, de pe Calea Dorobanților numărul 1, astfel că lucrările vor fi destul de costisitoare.

Licitația a fost lansată recent, iar ofertele pot fi depuse până în 8 ianuarie, valoarea estimată a contractului fiind de aproape 3 milioane de lei (peste 600.000 de euro), iar durata de execuție 24 de luni.

Clădirea este lipită de sediul Trezoreriei din Piața Avram Iancu, numărul 19, iar apartamentul 1, deținut de municipalitate, a fost dat în folosința DNA Cluj în 2015.  Și atunci s-au făcut reparații de peste jumătate de milion de lei la acest imobil.

Spațiul are peste 800 de metri pătrați și cuprinde la subsol o piviniță, la parter cinci birouri, grup sanitar, hol, casă troliu, acces mansardă, cabină portar, terasă , la etaj 14 birouri, sală de protocol, coridor, casă lift, antreu, grup sanitar, acces mansardă și etaj, la mansardă o arhivă, un depozit, casa liftului  și un birou. Suprafața utilă totală a apartamentului 1 este de 827.04 metri pătrați.

Potrivit caietului de sarcini lucrările care urmează la această clădire monument istoric cuprind reabilitare, modificări interioare, recompartimentări și reparații.

”Intervențiile propuse sunt în spiritul regulilor restaurării și conservării monumentelor istorice. S-a avut în vedere păstrarea concepției, a substanței originale și a esteticii inițiale, prin intervenții clasice și reversibile, pentru a nu afecata caracterul monumentului”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Practic întregul parter va fi readaptat pentru a corespunde cerințelor actuale privind spațiile de birouri. De asemenea, scara interioară va fi demolată și înlocuită cu una nouă, iar în loc de troliu va fi montat un lift. Fațadele, exterioară și interioară, vor fi refăcute în întregime, iar asfaltul din gandul de intrare ar urma să fie înlocuit cu plăci din piatră fasonată tip andezit.

Clădirea care va fi renovată are un corp principal la stradă, cu un front de 37,7 metri și un regim de înălțime de Sp+P+E+M, dar și un corp secundar în curtea interioară.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
loading...
Comenteaza