Primăria scoate din nou la licitație lucrările la tronsonul 2 al străzii Tipografiei

Primăria scoate din nou la licitație lucrările la tronsonul 2 al străzii Tipografiei

După ce recent pe tronsonul 1 au început lucrările, Primăria Cluj-Napoca lansează licitația și pentru tronsonul 2 al străzii Tipografiei.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Anul trecut municipalitatea a organizat patru licitații pentru acest obiectiv, dar nicio firmă nu a fost interesată să participe. Ca urmare, luna trecută consilierii au aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru această investiție, suma fiind majorată cu 400.000 de lei față de estimarea inițială.

Lucrarea se referă la tronsonul cuprins între străzile David Ferenc și Joliot Curie. Inițial tronsonul urma să fie refăcut ca parte a proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor, dar în 2019 a fost inclus în alt proiect finanțat din fonduri europene, alături de celalalte tronsoane ale străzii Tipografiei și de străzile Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și scuarul CEC Bank, de pe str. Cuza Vodă.

Potrivit caietului de sarcini lucrările sunt estimate la 1,6 milioane de lei, fiind finanțate prin Programul Operațional Regional. Ofertele se pot depune până în 23 martie. Amenajarea străzii se va face utilizând pavaje din granit și dale din piatră granit de 10 cm grosime, cu diverse dimensiuni în plan, dispuse astfel încât să marcheze diversele zone funcționale ale străzii.

Prin proiect se propune reamenajarea spațiului, astfel încât vor dispărea anumite locuri de parcare existente în lungul străzii, iar principalul obiectiv este realizarea unui acces facil și protejat al pietonilor la Turnul Pompierilor, amplasat pe acest tronson.

Se vor amenja 10 parcări în capătul de est al străzii, parcări destinate riveranilor. De asemenea, amenajarea se va face continuu, fără delimitări de tip trotuar între zona carosabilă și cea pietonală. 

Alte dotări prevăzute în acest spațiu sunt patru suporturi pentru biciclete, doi tei argintii, fiecare cu grilaj de protecție și două zone de odihnă cu șezut din lemn cu esență tare și soclu din beton placat cu mozaic frecat pe bază de ciment alb și marmură albă.

Iluminatul stradal va fi completat și de un ilumibat arhitectural, fiecare arbore având și un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție. Durata estimativă de realizare a investiției este de cinci luni. Proiectul tehnic și autorizația de construire au fost întocmite de Asiza Birou de Arhitectură.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza