Primăria se pregăteşte să lărgească o arteră din cluj

Primăria se pregăteşte să lărgească o arteră din cluj

Locuitorii unei străzi din Cluj-Napoca se confruntă cu deficienţe de infrastructură: străzi înguste, cu un trotuar sau cu niciunul, probleme cu iluminatul sau lipsa de servicii de învăţământ. În curând, probleme lor vor sfârşit.

"Guvernul a aprobat trecerea străzii Bună Ziua în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca. Între timp a fost şi cadastrată, acum se merge la comisia de recepţie-primire a acesteia. Din câte ştiu, viceprimarul Dan Tarcea va semna astăzi procesul de predare-primire, după care ne putem derula proiectul de extindere", a declarat primarul Clujului, Dan Tarcea.

Strada fusese trecută în urmă cu mai bine de zece ani la CNADNR, care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de Primărie, care dorește să o lărgească. Guvernul Dăncilă a aprobat această veche solicitare a Primăriei Cluj-Napoca în şedinţa din 3 mai 2018.

Strada Bună Ziua este o arteră ”roșie” a Clujului, care are un grad de încărcare de circa 98%. Din acest moment, mai multe proiecte imobiliare au fost blocate de Primărie, la faza de studiu de oportunitate. Pe acest subiect, municipalitatea a fost chemată în judecată de mai mulți dezvoltatori.

Primăria are deja clarificat proiectul pentru modernizarea străzii. Aceasta va fi lărgită la 16 metri și va avea trei benzi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. Municipalitatea intenționează să exproprieze câteva proprietăți, pentru a putea realiza lărgirea străzii

Clujul așteaptă de la guvern și trecerea în patrimoniul municipiului a stăvilarului de sub podul Napoca, așa încât acest obiectiv să poată fi modernizat.

VEZI ŞI Bună Ziua, civilizaţie! Patru benzi şi două trotuare

Comenteaza