Primăria vrea pasaj pietonal pe sub gară, costă 5,2 milioane de lei. Pasajul Gării, decrepit şi sordid, aşteaptă o găleată de var VIDEO

Primăria vrea pasaj pietonal pe sub gară, costă 5,2 milioane de lei. Pasajul Gării, decrepit şi sordid, aşteaptă o găleată de var VIDEO
Pasajul de sub piaţa Gării se degradează pe zi ce trece - nu a fost reabilitat de ani de zile, e o zonă infectă iar aici se văd neatinse multe elemente din vremea fostului regim comunist - dar Primăria vrea să construiască un pasaj pietonal care să facă legătura între acesta şi pasajul de sub liniile de cale ferată.

Zona e aglomerată: aici au staţii toate mijloacele de transport în comun - tramvaiul, troleibuzul şi autobuzele, în plus aici se află gara CFR şi autogara, cu trafic pietonal intens, şi în zonă circulă şi automobilele care se îndreaptă spre Zalău.


Pasajul pietonal ar urma să fie realizat pe sub trotuarul şi parcarea din faţa gării. "Pasajul, prin amplasare şi legăturile esenţiale pe care le formează în cadrul tramei de trafic, joacă un rol esenţial în fluidizarea circulaţiei pietonale şi sporirea siguranţei pietonilor", arată proiectul Hotărârii de Consiliu Local ce va fi analizat în această săptămână.


Acum cele două pasaje pietonale subterane funcţionează separat, iar legătura se face la suprafaţă, pe trotuarul din faţa gării sau prin staţia de tramvai. "Pietonii, datorită ieşirii din subteran, au tendinţa de a traversa strada Căii Ferate prin locuri nepermise, punând siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, şi îngreunează traficul auto", mai arată proiectul de HCL.


Pasajul ar urma să aibă o lungime totală de 96 de metri şi ar urma să fie realizat în 10 luni. Va costa, în total, 5,2 milioane de lei.

Între timp, iată ce puteţi găsi în pasajul gării: panouri de informare de pe vremea fostului regim comunist, cu numere de telefon inutilizabile, două baruri sordide, câteva prostituate de joasă speţă şi mizerie peste tot. Aşa arată, la 24 de ani de la Revoluţie, pasajul pietonal de sub piaţa Gării din Cluj-Napoca. Pasajul de sub piaţa Gării a fost construit între anii 1983 - 1985, în timpul montării liniilor de tramvai care leagă Mănăşturul de platforma industrială a oraşului.

Planurile despre modernizarea pasajului sunt vechi, la Primărie: viceprimarul Gheorghe Şurubaru promitea în vară că pasajul va fi modernizat cu bani europeni. În decembrie anul trecut tot Şurubaru spunea că în primăvara 2013 ar urma să înceapă lucrările de reabilitare. Vezi declaraţia sa mai jos:

Vezi cum arată acum pasajul Gării:

Comenteaza