Pasajul gării ar putea fi modernizat după două decenii VIDEO

Pasajul gării ar putea fi modernizat după două decenii VIDEO
Pasajul gării din Cluj-Napoca, nemodernizat de două decenii, ar putea fi reparat cu bani europeni. Situaţia este însă incertă, însă: Primăria spune că pasajul aparţine Regionalei CFR, iar Regionala - că zona e administrată de primărie. Soluţia este la fostul director al Regionalei, Gheorghe Şurubaru, ajuns viceprimar.

"Viceprimarul Gheorghe  Şurubaru va prezenta o soluţie, acum se discută cu cei de la gară pentru că se vizează amenajarea întregii zone", spune primarul Emil Boc.

Şurubaru spune că zona face parte dintr-un proiect mai amplu integrat în programul de modernizare a liniei de tramvai, finanţată cu bani europeni, care a ajuns acum în zona căii ferate şi care include pasaje pietonale, modernizarea tramei stradale şi poate un parking lângă clădirea gării, "dacă ajungem la o înţelegere cu cei de la CFR".

Pasajul de sub piaţa Gării a fost construit între anii 1983 - 1985, în timpul montării liniilor de tramvai care leagă Mănăşturul de platforma industrială a oraşului. La începutul acestui an, Primăria arăta că zona aparţine Regionalei CFR.

 

Vezi aici cum arată pasajul:

Comenteaza