Primarul Clujului: "Dacă dăm drumul la toate construcţiile, preţurile vor mai scădea, dar facem ghetouri"

Primarul Clujului: "Dacă dăm drumul la toate construcţiile, preţurile vor mai scădea, dar facem ghetouri"

Emil Boc, primarul Clujului, este hotărât să înceapă "curățenia" în urbanismul din oraş.

"Nu mă supără, ci doar impun reguli şi ne ţinem de ele. Presiunea aceasta, pe toate canalele, ca să faci un bloc, fără a avea rigorile legale, nu merge la Cluj. Nu slăbim calitatea vieţii la ceea ce există. Clujul este ceea ce este prin calitatea vieţii şi prin oamenii speciali pe care îi are. Nimeni nu are cu nimeni nimic. Măi fraţilor, habar nu am cine sunt constructorii şi nici nu mă interesează, ci un singur lucru: toţi, când vin la masa comisiei de urbanism şi consiliul local, să aibă condiţii egale şi cerute de oraş!", a declarat Boc. 

Întrebat despre preţurile exorbitante ale Clujului imobiliar, edilul a răspuns: "Aşa este peste tot în oraşele cu o bună calitate a vieţii, dacă te uiţi în oraşele mari europene, şi preţurile sunt mai bune. Dacă dăm drumul la toate construcţiile care nu respectă standardele, preţurile vor mai scădea, dar creşte traficul şi poluarea, oamenii ajung la spital şi ce am făcut, am mai creat 1.000 de locuinţe în plus, de proastă calitate transformând anumite zone în ghetou?

Le-am spus colegilor din urbanism: acum avem pârghii legale, ei trebuie doar să fie vigilenţi. Al doilea lucru: să nu mai pună în aceeaşi oală unul care vrea să îşi facă o casă, să o mansardeze cu un ansamblu imobiliar cu 500 de apartamente. Vor merge separat în comisie". 

Primarul, în şedinţa de urbanism: "Cei care cer luna de pe cer vor primi cel mai dur tratament". Prioritate pentru case

Primarul Emil Boc a anunţat, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială și Urbanism, că municipiul trece la o nouă fază a dezvoltării, concentrată pe calitate, nu pe cantitate. Edilul a subliniat că vor exista culoare separate de avizare pentru construirea unei case față de ansamblurile imobiliare, documentațiile pentru locuințe individuale având prioritate spre a fi discutate în comisie. Mai multe, AICI!

Amintim că municipiul Cluj-Napoca este cel mai scump din ţară, atât pe segmentul vânzărilor, cât şi al chiriilor.

Comenteaza