Primarul Clujului, despre lipsa locurilor în centrele de vaccinare COVID: "Am înţeles de la UE că este şi o problemă de aprovizionare"

Primarul Clujului, despre lipsa locurilor în centrele de vaccinare COVID: "Am înţeles de la UE că este şi o problemă de aprovizionare"

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a vorbit despre faptul că în oraş nu mai sunt locuri pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID.

"Nu mă aştept ca până în 8 februarie (n.red. data la care se redeschid şcolile) să se vaccineze toată lumea, am înţeles de la Uniunea Europeană că este şi o problemă de aprovizionare cu vaccin. Acest vaccin este gratuit, livrat de UE în baza unui contract. Vin repartizat. Deşi noi avem 17 centre, le avem pregătite şi stăm cu butonul să le apăsăm să fie funcţionale, nu sunt pentru că nu sunt destule doze de vaccin. Noi lucrăm deja la etapa de după 8 februarie. A fost, luni, o mică problemă cu platforma naţională, dar s-a rezolvat. Partea grea pentru noi este asigurarea personalului. După ce se deschide şcoala, va fi mai complicat puţin. Căutăm personal după data de 8 februarie, când o parte din cei care lucrează acum vor avea atribuţii la cabinetele medicale", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

În Municipiul Cluj-Napoca sunt active de luni un număr total de 6 centre de vaccinare, din cele 10 centre deschise momentan la nivelul județului, în următoarele locații:

- Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A;
- Centrul Medical Unirea - str. Observatorului nr. 1-2;
- Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca - Calea Moților, nr. 19 -21;
- Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” - Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22;
- Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca - Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
- Centrul Medical MedLife S.A. - Calea Moților, nr. 32.

Primăria Cluj-Napoca are în administrare 11 centre de vaccinare din totalul celor aprobate la Cluj, restul fiind în dotarea unităților sanitare care vor fi deschise etapizat, în funcție de numărul de vaccinuri disponibile în România, de programări și alte necesități.

Există 30 de locații care vor fi organizate să funcționeze ca centre de vaccinare: 13 în municipiul Cluj-Napoca, 3 în municipiul Turda, 1 în municipiul Câmpia Turzii, 1 în municipiul Gherla, 2 în municipiul Dej, 1 în orașul Huedin, 1 în localitatea Călățele, 1 în localitatea Apahida, 1 în localitatea Chinteni, 1 în localitatea Gilău, 1 în localitatea Băișoara, 1 în localitatea Aghireșu, 1 în localitatea Florești, 1 în localitatea Baciu și 1 în localitatea Mociu. 

În primă fază, centrele deschise sunt în număr de 10 (6 centre comunitare noi și 4 centre medicale care au funcționat și în etapa I):

1. Cluj-Napoca, Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A – 1 flux;
2. Cluj-Napoca, Centrul Medical Unirea - str. Observatorului nr. 1-2 – 3 fluxuri;
3. Turda – Colegiul Național „Mihai Viteazul” - sala de sport cu cabinet medical - str. Ion Rațiu, nr. 111 – 1 flux;
4. Câmpia Turzii – Hala Agroalimentară Piața Mureșului – str. Mureșului nr. 18 – 1 flux;
5. Dej – Centrul de Servicii Sociale – str. Regina Maria, nr. 26 – 1 flux;
6. Gherla – Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, str. Fermei nr. 35a - sala de sport – 1 flux;
7. Cluj-Napoca – Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca - Calea Moților, nr. 19 -21 – 1 flux;
8. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” - Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22 – 1 flux;
9. Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca - Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
10. Centrul Medical MedLife S.A. - Calea Moților, nr. 32 – 1 flux.

Celelalte centre de vaccinare urmează să fie deschise ulterior și etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

Comenteaza