Primarul Clujului, mare prieten cu liderul PSD, Liviu Dragnea

Primarul Clujului, mare prieten cu liderul PSD, Liviu Dragnea
La evenimentul organizat de Aeroport, primarul Emil Boc s-a întreţinut la poveşti cu vicepremierul Liviu Dragnea şi şi-au promis sprijin reciproc. În afara proiectului „Someşul navigabil", Boc a cerut sprijinul lui Dragnea şi în privința Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. Boc a spus că în prezent nu se poate implica financiar pentru a acoperi unele costuri de investiţie, pentru acest obiectiv, având în vedere că imobilul aparţine Ministerului Culturii.

Clădirea Teatrului Naţional din Cluj are nevoie urgent de lucrări de reparaţie în interior, iar primarul Clujului, Emil Boc, recunoaşte că i s-a solicitat sprijinul în sensul acesta. „Dorim să ajutăm Teatrul Naţional dar deocamdată, în afară de partea de evenimente, nu avem posibilitatea de a investi. Conform legislaţiei actuale, primăria nu poate realiza investiţii acolo unde nu este proprietar. Nu e normal să mergi la teatru şi să cadă scaunul sub tine, e nevoie de intervenţii şi la scenă. Cei de la teatru ne-au solicitat sprijinul, o săptămână am tot analizat cum am putea proceda, dar atâta timp cât nu există cadru legal, degeaba ne obosim. Acest obiectiv se află în patrimoniul Ministerului Culturii", a precizat Boc.

Prezent la evenimentul de inaugurare a noii piste a Aeroportului, el a avut o serie de discuţii cu vicepremierul României, social-democratul Liviu Dragnea. Boc a recunoscut că a discutat cu Dragnea despre mai multe proiecte ale Clujului şi că i-a cerut acestuia sprijinul şi în ceea ce priveşte situaţia teatrului.

În contextul descentralizării, se poate găsi o soluţie ca municipalitatea să se poată implica prin fonduri pentru susţinerea acestui obiectiv cultural. „Exact aşa cum legea ne permite să ne finanţăm spitale care nu sunt în administrarea noastră, tot aşa trebuie să ne permită să finanţăm şi instituţii de cultură, mai ales că noi ne dorim să devenim capitală culturală în 2021", a spus Boc.

Dragnea i-a promis că îl va ajuta în sensul acesta, pentru că trebuie să se găsească o soluţie juridică. Există chiar posibilitatea ca municipalitatea să preia clădirea teatrului în custodie, urmând ca Ministerul Culturii să gestioneze doar activităţile culturale. Întrebat cum se face că a ajuns să aibă o colaborare bună cu Dragnea, primarul Boc a precizat că e dispus să negocieze cu toţi cei care au puterea de a se implica şi de a ajuta Clujul.

 

Etichete
Comenteaza