Primarul din Cluj, supărat pe autorităţile centrale în blocajul metroului: "Statul nu respectă termenele"

Primarul din Cluj, supărat pe autorităţile centrale în blocajul metroului: "Statul nu respectă termenele"

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) blochează construirea metroului în Cluj, după ce a aprobat, surprizător, excluderea din proiect a asocierii Metrans - Systra - SWS Engineering, care câștigase licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectare. Metrans răspunde fără echivoc și anunță ca va depune plângere la Curtea de Apel București.

"Comisia de licitaţie s-a întrunit şi va lua o decizie după această contestaţie. Fiind o lucrare foarte importantă, aproximativ 10 milioane de euro, ne aşteptam la o contestaţie. Nu vreau să dau un verdict înainte deoarece există o comisie de licitaţie care va da verdictul, conform legii. Nu este un capăt de lume că se contestă o procedură, deoarece este un lucru legal.

Sper doar că autorităţile statului să respecte termenele pentru că la CNST nu am primit verdictul în 30 de zile cum era normal şi au trecut 50 de zile. Noi dăm certificatul de urbanism în 24 de ore, nu în 30 de zile, cum e normal. Din nefericire, statul nu respectă termenele uneori, iar acest lucru împiedică foarte mult lucrurile", a declarat primarul Emil Boc.

Metroul este prevăzut din centrul Floreștiului. Are 16 km și 16 stații. Se va oprit la Podul Ira, iar de acolo se va conecta cu calea ferată, de unde se va putea merge până unde are nevoie călătorul. Aproximativ doi ani durează realizarea acestui studiu de prefezabilitate, după care se va trece în faza următoare de a găsi bani europeni, bani locali, bani naționali și parteneriat public-privat pentru finanța proiectul metroului.

Etichete
Comenteaza