Primarul din Florești, la semnarea contractului pentru Metrou: „Vom fi întodeauna un partener activ, implicat și onest”

Primarul din Florești, la semnarea contractului pentru Metrou: „Vom fi întodeauna un partener activ, implicat și onest”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Edilul Bogdan Pivariu a participat, joi, la semnarea contractului de execuție a lucrărilor pentru MAGISTRALA I DE METROU CLUJ, în valoare de aproximativ 9 miliarde de lei.

Potrivit acestuia, Proiectul Metroului care are a luat joi startul reprezintă o nouă etapă pentru direcția de dezvoltare a zonei metropolitane a Clujului

Lucrările aferente obiectivului de investiție constau în proiectarea și execuția lucrărilor în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare.

MAGISTRALA I DE METROU CLUJ este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu capacitate transport maximă la interval de 90 sec, de 21.600 pasageri / oră și sens. În total 40 trenuri / oră și sens.

Proiectul Metroului care are a luat astăzi (joi - n.red.) startul reprezintă o nouă etapă pentru direcția de dezvoltare a zonei metropolitane a Clujului.

Aș vrea să imi arăt aprecierea față de gazda noastră, domnul primar Emil Boc, care este de ceva timp motorul unei direcții de dezvoltare durabilă, nu doar la nivel local ci și la nivel european.

Administrația din Florești și cetățenii din Florești vom fi întodeauna un partener activ, implicat și onest în misiunea noastră comună de a crește calitatea vieții în comunitate”, a transmis Pivariu.

La eveniment au fost prezenți, printre alții: 
- Premierul Nicolae Ciucă
- Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
- Ministrul de Interne, Lucian Bode
- Eurodeputatul de Cluj, Daniel Buda
- Europarlamentarul Rareș Bogdan
- Șeful Cancelariei premierului, Mircea Abrudean
- Viceprimarul Cluj Napoca, Dan Tarcea
- Ambasadorul Turciei la București
- Reprezentanții firmei turce Gulermak

Prima linie de metrou din afara Bucureștiului este cel mai mare contract din Transporturi de până acum, un contract ,,la cheie” pe 8 ani care primește 1,5 miliarde lei (300 de milioane Euro) prin PNRR.

Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul cu o ofertă de 9 miliarde de lei. Contractul pentru Magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR. Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat, fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local. Finanțarea din PNRR de 300 de milioane Euro este pentru structura primelor 9 stații cu termen de finalizare august 2026.

Comenteaza