Primul autobuz polonez a ajuns la Cluj FOTO

Primul autobuz polonez a ajuns la Cluj FOTO
La Cluj a ajuns primul dintre cele 40 de autobuze poloneze. Celelalte unităţi vor ajunge în parcul auto al Companiei de Transport Public (CTP) până de Crăciun, asigură primarul.

Sosirea noilor mijloace de transport în comun a fost anunţată de la începutul anului de municipalitate, care a şi organizat licitaţia pentru 40 de autobuze articulate, respectiv cu "burduf". Primele unităţi ar fi trebuit să fie aduse la Cluj în octombrie sau noiembrie, însă primul autobuz a ajuns la Cluj, în mare secret, abia miercuri în jurul orei 4 dimineaţa. Autobuzele sunt marca Solaris Bus&Coach, se produc în Polonia, la Poznan, şi au costat municipalitatea 282.000 de euro fiecare.

"Primul autobuz a ajuns deja la Cluj. Până la sfârşitul anului vin şi celelalte, vor veni în serii de câte cinci sau opt, până la sfârşitul lunii. Unele sunt deja pe drum, altele se pregătesc să fie aduse. Prin aceste măsuri, sperăm că din 1 ianuarie să îmbunătăţim sistemul de transport în comun", a declarat primarul Emil Boc pentru ZIUA de CLUJ.

Autobuzele sunt Euro 6, cu garanţie minimă de trei ani, cu o durată de funcţionare de 15 ani, şi sunt dotate cu aer condiţionat, camere de luat vederi, podea joasă, cu uşi cu acces dublu pe partea dreaptă, cu validatoare duale pentru bilete, cu lămpi cu led, iluminat interior fluorescent şi 150 de locuri.

Potrivit datelor furnizate de CTP în decembrie 2013, parcul societăţii se compunea din 330 de mijloace de transport în comun, din care 207 au durata normală de exploatare îndeplinită sau chiar depăşită. Din 197 de autobuze, 136 au durata de exploatare depăşită (în condiţiile în care perioada normală de exploatare este de 10 ani), din 96 de troleibuze, 38 au durata îndeplinită sau depăşită, iar în ceea ce priveşte tramvaiele, din 38 de garnituri aflate în parcul CTP, 33 au durata de exploatare depăşită. Strategia CTP viza o înnoire a parcului auto cu cel puţin 10% pe an.

Aşadar parcul auto al Companiei de Transport Public Cluj se va reînnoi cu 40 de autobuze până la sfârşitul anului. Alte 10 autobuze, achiziţionate de CTP vor ajunge în Cluj, cel mai probabil, în prima parte a anului viitor.

Update: Alte trei mijloace de transport în comun marca Solaris au ajuns în această noapte la Cluj.

Etichete
Comenteaza