Primul spital privat din țară, preluat de CJ Cluj pentru a trata persoanele infectate cu COVID-19

Primul spital privat din țară, preluat de CJ Cluj pentru a trata persoanele infectate cu COVID-19

Consiliul Județean Cluj preia Spitalul Polaris și finanțează operațiunile necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19.

La acest spital vor putea fi primiți 180 de pacienți care vor beneficia de condiții optime pentru tratarea COVID-19.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că „preluarea spitalului este o premieră la nivel național, acesta beneficiind de condiții superioare de izolare și tratament. Spitalul este situat în Suceagu, comuna Baciu, în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca. Consiliul Județean Cluj nu face niciun pas înapoi de la lupta cu pandemia COVID-19 și își pune la dispoziție toate resursele".

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a spus luni că un spital privat din Cluj ar putea fi amenajat ca unitate spitalicească ce va primi bolnavii de coronavirus.

"Vom aproba planul integrat de acordarea asistenței medicale din județ întocmit de un grup de experți. Suntem în discuții avansate cu un spital privat, pe care să îl organizăm în spital dedicat pentru pacienții cu coronavirus”, a spus Abrudean, în cadrul unei intervenții în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca.

Primele cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost internate de la începutul epidemiei la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Etichete
Comenteaza