Foto Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței

Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței
Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței
Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței
Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței
Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței
Primul strat de asfalt pe Drumul Bistriței

Lucrările de modernizare și reabilitare pe sectorul de drum Lot 1 – Drumul Județean (DJ) nr. 109 Răscruci – Borșa – Vultureni, de la km 0+000 la km 20+786, din cadrul proiectului Drumul Bistriței, se derulează în ritm susținut, profitând de condițiile meteo favorabile din această perioadă.

În această etapă a lucrărilor, a fost turnat primul strat de asfalt pe două sectoare de drum însumând 14 km, după cum urmează: un sector de 7,5 km, de la joncțiunea cu DJ 109A Vultureni pe direcția Borșa, și un sector de drum de 6 km care tranzitează, practic, comuna Borșa.

Între aceste două sectoare, pe 1,1 km se execută lucrări complexe de refacere a fundației drumului și a sistemului rutier datorate tasărilor și stării inițiale a căii de rulare. Pe raza localităților Vultureni și Borșa au fost executate lucrări la poduri, podețe, căi de acces betonate la proprietăți, șanțuri, fundații adâncite de parapet.

Peste 30 de km de drum

În ceea ce privește primul din cele două loturi ale Drumului Bistriței, se modernizează un sector de 20,7 km al DJ 109, respectiv tronsonul cuprins între kilometrii 0+000 și 20+786, care pornește din satul Răscruci – intersecția cu DN1C, traversează Borșa și ajunge până în Vultureni. Al doilea lot are 11,1 km, între kilometrii 20+786 și 31+976, execuția lucrărilor începând din dreptul localității Fodora, comuna Așchileu, și ajungând până la limita cu județul Sălaj.

45 milioane de lei, lucrările durează doi ani

Lucrările sunt realizate de Diferit SRL, pe lotul nr. 1, respectiv de asocierea Dacia Asphalt – Dacia Faber, pe lotul nr. 2, termenul de execuție al acestora fiind de maximum 24 de luni. Valoarea lucrărilor de modernizare, în profunzime, a infrastructurii DJ 109 este de 45 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Se adaugă contravaloarea prestării serviciilor de asistență tehnică – dirigenție de șantier, de 670.000 de lei.

Comenteaza