Probleme la autostrada Sebeş-Turda. Constructorii vor să părăsească şantierul

Probleme la autostrada Sebeş-Turda. Constructorii vor să părăsească şantierul
Austriecii însărcinaţi cu construcţia celui de-al patrulea tronson al autostrăzii Sebeş-Turda ameninţă că îşi strâng utilajele şi părăsesc şantierul deoarece nu şi-au primit banii pe lucrările efectuate.

Constructorii, PORR Construct - PORR Bau, sunt nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu plătesc la timp, susţinând că din martie şi până în momentul de faţă nu au primit niciun leu pentru lucrări. Mai mult, până acum au muncit pe banii lor şi fără autorizaţie de construcţie, relatează Antena3.ro. 

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât pe trei din cele patru loturi ale autostrăzii Sebeş-Turda nu există autorizaţii de construcţie, lucru confirmat chiar de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

În timp ce şeful Companiei de Autostrăzi nu are nicio explicaţie despre această situaţie, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, refuză să dea vreo explicaţie despre cum s-a ajuns în această situaţie. 

Autostrada Sebeş - Turda însumează 70 km, proiectul fiind împărţit în patru loturi. Constructorii loturilor 3 şi 4 au fost selectați de CNADNR în aprilie 2014, contractele pentru primele două fiind semnate în noiembrie.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 km, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 km, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) - Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane de lei, fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d'Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane de lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria), în baza unui contract de 470 de milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza