"Ciotul" din Autostrada Transilvania: Strabag contestă procedura de licitație pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii

"Ciotul" din Autostrada Transilvania: Strabag contestă procedura de licitație pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii
| Foto: A3 Chetani - Campia Turzii, Captura YouTube

Conform Asociației Pro Infrastructură (API), compania austriacă Strabag contestă procedura de licitație pentru lotul de cei aproape 16 km Chețani (Mureș) – Câmpia Turzii (Cluj) al Autostrăzii Transilvania (A3). 

Strabag a înaintat o contestație privind acest tronson, anunță Marton Kodok, membru al API. Acesta a prezentat un extras de pe portalul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în care Strabag apare cu o contestație la dosarul de achiziție nr. 324 / 2022, transmite zi-de-zi.ro.

CNAIR a anunțat, la începutul lunii, că a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția sectorului de 15 km, din secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii – lotul 3, practic o relicitare.

Acesta este asocierea Drum Asfalt, OPR Asfalt, Obras Publicas y Ragadios, Trameco, Drumuri Bihor, la un prețul propus de 363 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata contractului este de trei luni pentru proiectare și de un an și jumătate pentru execuția lucrărilor. Garanția ofertată pentru tronson era de 10 ani.

“Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea contestaților sau plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a avertizat CNAIR.

“Dacă nu apar contestații și contractul va fi semnat rapid, din 2023 vom putea circula doar pe autostradă pe cei aproximativ 100 km dintre municipiile Cluj-Napoca și Târgu Mureș”, susținea ministrul Sorin Grindeanu.

În martie 2021 contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco și ajunsese în 2021 abia la stadiul de sub 40%. 

Lot 3 Chețani-Câmpia Turzii - km 21+500 - km 37+191
Lungime: 15,7 km

Constructor (desemnat în 31.01.2022): Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA
Valoare contract: preţul de 363.798.484,19 Lei fără TVA
Termen de finalizare: 3 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor
Garanţia lucrărilor: 120 de luni

Comenteaza