Procesul pentru Centrul Cultural Transilvania din Cluj, devansat cu două săptămâni

Procesul pentru Centrul Cultural Transilvania din Cluj, devansat cu două săptămâni
Procesul pentru situaţia Centrului Cultural Transilvania, unde ar urma să funcţioneze Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, a fost decalat. Primăria se bucură şi "salută" decizia instanţei.


">

"Primăria municipiul Cluj-Napoca salută deschiderea instanţelor clujene de a reprograma termenul pentru procesul privind situaţia Centrului Cultural Transilvania, astfel încât să se creeze condiţiile pentru a se soluţiona cât mai rapid cauza şi, implicit, să se poată continua acest proiect atât de important pentru clujeni", arată reprezentanţii instituţiei clujene într-un comunicat de presă.

Primăria a introdus în luna iulie o cerere de preschimbare a termenului de judecată stabilit iniţial pentru data de 4 octombrie, cerere care a fost soluţionată de judecătorii Curţii de Apel Cluj imediat după terminarea vacanţei judecătoreşti, la începutul acestei luni. Noul termen este 20 septembrie, un câştig de două săptămâni. Procesul se referă la contestarea de către Primărie a deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, pe motiv că nu poate fi pusă în aplicare.

"Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, prin decizia emisă la contestaţiile concursului de proiectare a Centrului Cultural Transilvania a creat o situaţie de blocaj pentru proiectul nostru - cel mai important proiect de arhitectură din România. Prin felul în care a formulat decizia aceasta nu poate fi aplicatîă în fapt. Practic CNSC s-a dispus reluarea procedurii de jurizare, lucru imposibil", arată Primăria, care arată că proiectele trebuie să fie prezentate anonim, or jurizarea este deja efectuată iar identitatea ofertanţilor a fost făcută publică. „Am încredere că instanţele clujene, care de atâtea ori s-au demonstrat a fi deschise către procedurile moderne de atribuire a contractelor, vor vedea cât de lipsită de sens şi motivare concretă este decizia CNSC şi ne vor da câştig de cauză", a declarat primarul Sorin Apostu.

Comenteaza