Producătorii Panettone sunt la Cluj: investiţia - 50 de milioane de euro

Producătorii Panettone sunt la Cluj: investiţia - 50 de milioane de euro
ZIUA de CLUJ a aflat câţi oameni ar urma să lucreze în cadrul fabricii de la Cluj.

Acţionarul firmei Battistero a venit la Cluj pentru a pune la punct ultimele detalii privind construcţia fabricii de cozonaci de la Jucu. Cel mai târziu în luna septembrie anul viitor va începe producţia. Investiţia a fost anunţată în premieră de ZIUA de CLUJ săptămâna trecută.

Afacere italiană Battistero, aparţinând familiei Moretti, prinde contur şi la Cluj. O unitate care produce celebrii cozonaci Panettone se va deschide în parcul Tetarom din Jucu, alături de unităţile Bosch şi de De.Longhi. Înţelegerea cu acţionarul firmei se pare că a fost deja parafată, astfel că acţionarul majoritar este prezent la Cluj pentru a anunţa oficial lansarea investiţiei. Potrivit liderului administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, după semnarea contractului, fabrica Battistero începe producţia din septembrie 2013.

Până în septembrie 2013, la Cluj, compania Battistero va avea un însemnat număr de angajaţi şi o fabrică pregătită să-şi înceapă producţia, a anunţat liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu. „Suntem pregătiţi să semnăm contractul. Nu există nici o îndoială în privinţa aceasta. De altfel, familia Moretti ne-a invitat pe propria cheltuială să mergem în Italia se le vizităm fabricile. S-au purtat negocieri, noi ne-am angajat să le furnizăm terenul în Tetarom, ei sunt dispuşi să înceapă producţia", a explicat Horea Uioreanu.

Sursele ZIUA de CLUJ au informat că acţionarul principal a ajuns deja la Cluj pentru a semnea contractul de investiţie. În principiu, potrivit ultimelor date anunţate, Battistero are nevoie în parcul din Jucu 28 ha. În unitatea de producţie care va fi ridicată de la zero ar urma să muncească 500 de oameni. Valoarea investiţiei este estimată la 50 de milioane de euro. Liderul administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, a menţionat că spre deosebire de firmele Bosch şi De'Longhi, italienii de la Battistero nu ar fi solicitat ajutoare de stat. „Eu nu ştiu să aibă alte pretenţii decât terenul utilat pe care îl oferim în parcul din Jucu. Negocierile au fost purtate de către reprezentanţii Tetarom cu mult timp înainte şi în prezent avem certitudinea că această investiţie se va putea concretiza", a comentat Uioreanu.

Înfiinţată în 1957, compania cu sediu în Parma produce celebrele Panettone, dar şi alte tipuri de prăjituri. O societate cu denumirea Battistero Bakery a fost deja înregistrată în Cluj, pe 13 august, cu sediu pe str. Plopilor. Alături de Battistero, în Jucu şi-a anunţat investiţia şi compania germană Bosch (77 de milioane de euro), dar şi compania italiană De'Longhi (peste 50 de milioane de euro), care va ocupa locul companiei finlandeze Nokia. În continuare, în parcul din Jucu sunt aşteptaţi investitori, având în vedere că societatea Tetraom mai dispune de o suprafaţă însemnată de teren (90 de hectare).

Comenteaza