Programul „Anghel Saligny” trimite 1,2 miliarde de lei la Cluj. Vor fi finanțate peste 100 de obiective

Programul „Anghel Saligny” trimite 1,2 miliarde de lei la Cluj. Vor fi finanțate peste 100 de obiective
| Foto: Podul Porțelanului din Cluj-Napoca este pe lista de investiții

Lista obiectivelor de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte patru judeţe, printre care şi Clujul, a anunţat vineri ministrul Cseke Attila.

Astfel, au fost finalizate şi listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate în judeţele Botoşani, Cluj, Sălaj şi Vrancea, urmând alocările şi pentru celelalte judeţe.

Aceste judeţe se alătură celorlalte 21 (Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Harghita, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vâlcea), precum şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit finanţare prin Program, a precizat ministrul.

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Botoşani, au fost aprobate spre finanţare 127 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.470.167.907,21 lei.

Pentru judeţul Cluj, ministerul va finanţa 108 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.219.900.480,46 lei.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Sălaj vor implementa 122 de proiecte, în valoare totală de 1.268.645.135,74 lei.

În judeţul Vrancea, au fost aprobate 104 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.193.572.455,66 lei.

Prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

LISTA completă a obiectivelor poate fi consultată AICI.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...