Breaking news Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație!

Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație!

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 ( zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR).

Proiectul se afla în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP și are o durată de execuție de 18 luni.
Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA.
Proiectul are asigurata finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Acest proiect va contribui la decongestionarea traficului din Cluj - Napoca , zona Baciu - Cluj-Napoca - Bulevardul Muncii - Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilau - Nadasel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele - Apahida.

De asemenea, traficul Gilau - Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.

''Felicitări echipei DRDP Cluj - Napoca pentru implicare și profesionalism și, nu în ultimul rând, Ministerului Transporturilor și CNAIR pentru finanțare și implicare în promovarea proiectului'', a transmis edilul Emil Boc.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza