Proiectul de lângă aeroport începe în februarie 2011

Proiectul de lângă aeroport începe în februarie 2011
UTI Facility Management are la dispoziţie şase luni pentru a demara lucrările la hotelul de patru stele şi la parkingul de 2.000 de locuri.
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj va semna contractul pentru execuţia parkingului şi a hotelului din incinta Aeroportului Internaţional Cluj după data de 18 august, a anunţat vicepreşedintele Radu Bica. Din acesl moment, societatea UTI Facility Management va avea la dipoziţie maximum 180 de zile pentru finalizarea proiectului, obţinerea autorizaţiei de construire, elaborarea şi avizarea documentaţiei privind realizarea unui sens giratoriu. Directorul aeroportului, David Ciceo, a precizat că lucrările nu vor afecta în nici un fel accesul sau staţionarea autovehiculelor în incintă.

Vicepreşedintele CJ , Radu Bica, a declarat că există un termen legal de cel puţin 10 zile ce necesită a fi parcurs înainte de semnarea contractului care vizează execuţia unui parking de 2.000 de locuri, precum şi a unui hotel de patru stele în incinta aeroportului. “Am decis că vom semna contractul după 18 august. De la momentul semnării, societatea desemnată câştigătoare va avea la dispoziţie maximum 180 de zile pentru a finaliza partea de proiectare şi pentru a obţine autorizaţia de construire”, a informat Bica.

El a mai adăugat că o altă sarcină importantă a UTI se referă la elaborarea documentaţiei, precum şi obţinerea avezelor necesare realizării unui sens giratoriu care să faciliteze accesul în aeroport.

“În afara avizelor şi a autorizaţiei, constructorul mai are obligaţia să elaboreze documentaţia privind execuţia sensului giratoriu, ce va fi amplasat vizavi de terminalul de plecări. Când au documentaţia gata, se prezintă în şedinţa Comisiei Municipale pentru Sistematizarea Circulaţiei, care trebuie să aprobe proiectul. Totul trebuie făcut în maximum şase luni, pentru ca apoi UTI să demareze lucrările conform angajamentului din contract”, a menţionat Bica.

Societatea UTI Facility Management a fost desemnată câştigătoare a contractului de concesiune ce vizează realizarea celor două obiective de investiţie din incinta aeroportului clujean. Termenul de execuţie asumat în timpul licitaţiei este de 18 luni pentru hotel şi 14 luni pentru parking. UTI are obligaţia de a respecta atât termenul de execuţie, cât şi pe cel de plată a redevenţei către CJ.

“Încă din primul an, UTI se obligă să ne achite o cotă de 33% din redevenţa anuală de 250.000 de euro. De anul viitor, primim integral 250.000 de euro, plus cota de 33% din anul anterior. La fel se va întâmpla şi în cel de-al treilea an. Apoi, societatea va avea obligaţia să ne achite anual suma de 250.000 de euro. Desigur, am mai stabilit că, în funcţie de creşterea traficului aerian, şi redevenţa anuală va putea să urce cu câte două-trei procente. Rămâne de văzut. Deocamdată, suma pe care putem miza este de 250.000 de euro pe an”, a spus Bica. În ce priveşte redevenţa pentru hotel, până la punerea lui în funcţiune suma este de peste 230.898 de euro pe an. Ulterior deschiderii unităţii de cazare, UTI s-a angajat să achite administraţiei judeţene 12% din beneficii, dar nu mai puţin de 230.898 de euro.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a specificat că demararea lucrărilor pentru cele două obiecte de investiţie nu va afecta în nici un fel activitatea aeroportuară. “Locurile de parcare vor putea fi folosite în continuare. Societatea UTI are obligaţia să extindă parcarea din faţă, dar asta nu înseamnă că va incomoda staţionarea în incinta aeroportului”, afirmă Ciceo.

“În privinţa hotelului, vă pot spune că el va fi amplasat la circa 150 de metri distanţă de terminalul de plecări, pe direcţia Apahida”, a explicat Ciceo. “În ce priveşte parkingul, acesta va fi amplasat în partea stângă de la intrarea în aeroport”, a completat Bica.

Comenteaza