Proiectul de sute de locuinţe pe Valea Gârbăului a rămas în aer VIDEO

Proiectul de sute de locuinţe pe Valea Gârbăului a rămas în aer VIDEO
Proiectul de locuinţe ANL de pe Valea Gârbăului, lansat în urmă cu trei ani de Primăria Cluj în parteneriat cu Ministerul Apărării, a bătut pasul pe loc. Mai mult, ministrul Mircea Duşa a declarat vineri că a expirat şi valabilitatea hotărârii de Guvern prin care Armata transfera terenul în administrarea Consiliului Local Cluj-Napoca.

La începutul anului 2011, terenul fostului poligon militar de pe Valea Gârbăului a fost transferat de la armată la consiliul local Cluj, pentru construirea de locuinţe, dintre care o parte ar fi revenit militarilor.

"Urmau să realizeze vreo 2400 de apartamente din care 900 să revină armatei; nu s-a realizat acest obiectiv, a şi expirat valabilitatea de trei ani a Hotărârii de Guvern", spune ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. "Vom discuta cu domnul primar să vedem dacă are proiecte ca să continue acest program şi în aceste condiţii vom prelungi hotărârea de Guvern".

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că proiectul este în continuare asumat de Emil Boc. "Proiectul este încă în vigoare", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, "prin urmare asocierea municipalităţii cu armata pentru primirea în administrare a terenului este valabilă, iar proiectul imobiliar este la nivel de intenţie, asumat în continuare de Primărie. Se discută la nivelul ministerului Apărării cu ANL pentru a se vedea în ce formă se poate materializa acest proiect".

Primăria a încheiat în 2011 un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale, condus atunci de Elena Udrea, pentru construirea a 2.300 de locuinţe ANL pe Valea Gârbăului, proiect evaluat la 69 de milioane de euro. În proporţie de 40 la sută, locuinţele urmau să fie atribuite militarilor, iar restul, tinerilor. În sarcina primăriei cădea viabilizarea terenului.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza