Proiectul semaforizării inteligente în Baciu mai aşteaptă

Proiectul semaforizării inteligente în Baciu mai aşteaptă

Proiectul semaforizării inteligente în comuna clujeană Baciu bate pasul pe loc din pricina situaţiei juridice a terenurilor pe care urmează să fie amplasate semafoarele.

“Sunt lucruri care nu depind de noi. O parte din terenurile pe care vin amplasate semafoarele aparţin de municipiuL Cluj-Napoca; tot ce este de la Napolact încolo, altele nu se găsesc. Inclusiv proprietăţile oamenilor. Prima dată intră în Cluj-Napoca, circa 5 m, apoi în curte în Baciu. Aşa au delimitat unitățile administrativ-teritoriale. Autorizaţia de construire o dă Consiliul Judeţean Cluj, noi avem de scos de la municipiul Cluj-Napoca trei avize, iar din cauza Patrimoniului batem pasul pe loc”, a explicat edilul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan.

Proiectul are în vedere semaforizarea:

- intersecția drumului de incinta de la Uzina Mecanică / Petrom și strada Observator

- Intersecția cu strada Jupiter

- trecerea de pietoni de la moara Baciu

- Intersecția de la Napolact

- Intersecția cu strada Privighetorii

- trecerea de pietoni de la Aleea Crinului (magazinul Regina) 

- trecerea de pietoni de la Căminul Cultural Baciu (Poliția Baciu)

- trecerea de pietoni de la Grădinița Baciu

- trecerea de pietoni de la Școala Baciu

“Ce înseamnă soluţie inteligentă? Semaforul citeşte traficul de pe drumul naţional, numără maşinile şi în funcţie de câte maşini sunt, le dă drumul sau le mai ţine. La fel şi pe străzile laterale, numără maşinile sau pietonii şi în funcţie de nişte indici de timp, le dă verde unora sau altora", a explicat primarul din Baciu.

Comuna Baciu a obţinut 1 milion de euro de la Uniunea Europeană pentru un alt proiect de descongestionare a traficului din localitate. Este vorba despre modernizarea a 8,1 km de drum agricol, din care un tronson de 3,8 km va fi folosit ca o alternativă de ieşire la drumul naţional extrem de aglomerat. Din păcate, lucrările nu pot fi demarate din pricina unor contestaţii făcute de o firmă participantă la licitaţie.

Comenteaza