Foto Proprietarul Hotelului Cristian a ridicat o altă clădire ilegală în Piaţa Mărăşti. Nici aceasta... NU poate fi demolată!

Clujenii au început să adune fotografii cu clădirile lăsate în paragină în oraş şi cer răspunsuri autorităţilor.

"Dragi prieteni, precum am mai văzut aici, am convenit să postez și eu poze din Cluj (alea adevărate ) cu imobile sau zone care sunt lăsate de izbeliște. Trebuie acționat, așa ceva este inadmisibil! Cum să lași așa clădirea asta din piața Mărăști? Priviți geamurile de la parking cât sunt de jegoase, nu-l apucă rușinea pe administrator?", scrie un clujean pe grupul Clujul Civic. 

"O parte din clădire este construită ilegal.Cea in continuarea parkingului", răspunde un alt clujean. "Eu locuiesc lângă clădire. Este parțial ilegală, cel puțin etajele 3 si 4. Restul, povesti". 

Conform presei locale, clădirea este ridicată de afaceristului Costică Pocol, cel care deţine şi Hotelul Cristian din Piaţa Mihai Viteazu, şi acel imobil construit ilegal. În anul 2008, în urma unei întâlniri cu locuitorii cartierului Mărăşti, Emil Boc a declarat că imobilul în discuţie are autorizaţie de construire doar pentru un nivel. S-a depus o plângere penală împotriva lui Pocol, în speranţa că astfel se va putea demola clădirea.  În urma deciziei din 29 mai anul 2009, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Costică Pocol. Adică imobilul din Piaţa Mărăşti rămâne „în picioare”. La acea vreme, în Cluj-Napoca, era primar Sorin Apostu.

VEZI ŞI Primăria schimbă foia după mediatizarea intensă a problemei Hotelui Cristian. Boc: "Căutăm și alte soluții, să nu pierdem trenul modernizării zonei"

Comenteaza