Propunere de acces rapid pe Autostrada Transilvania: două rampe ieftine

Propunere de acces rapid pe Autostrada Transilvania: două rampe ieftine

În timp ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) promite un drum de legătură de la Tureni la Autostrada Transilvania, o investiție mult mai mică ar ajuta traficul la fel de mult.

''Cu o cheltuială minimă, două bretele scurte, se rezolvă parțial o problemă foarte mare: accesul mai rapid la autostrada A3 din zona de Sud și Est a orașului și decongestionarea accesului dinspre Florești-Gilău. Rampele pot fi construite rapid, terenul e propice, pretându-se la soluții simple, ieftine. Sunt 18 km până în centrul Cluj-Napoca prin Ciurila-Sălicea-Făget și 36 km prin Gilău - Florești. Soluția aceasta nu exclude mult-așteptata legătură între DN1 și A3 în zona Săndulești-Tureni, legătură care trebuia fcută deodată cu autostrada!'', scrie Cristian Popa.

Recent, deputatul USR-PLUS Cluj Viorel Băltărețu a anunțat că, s-a emis avizului de mediu pentru Drumul Expres DN1-A3 Tureni. , iar finalizarea studiului de fezabilitate este aproape de a deveni realitate. „Cu această etapă, ne apropiem de finalizarea Studiului de fezabilitate, cu hotărârile de guvern de adoptare a indicatorilor tehnico-economici și de expropriere. Continuu să monitorizez parcursul birocratic al autorizărilor”. În noiembrie 2020, CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania, prin localitatea Mărtinești. Valoarea contractului semnat cu SC Explan SRL este de 2.707.123,03 lei fără TVA.

Comenteaza