Provocare pentru șoferii clujeni: desene giratorii

Provocare pentru șoferii clujeni: desene giratorii
Sens giratoriu

Primăria clujeană a decis să înlocuiască unele sensuri giratorii temporare cu altele definitive, dar mai puțin fizice.

România se traduce, în limbajul șoferilor, prin țara unde nu se respectă marcajele. Săgeata trasată pe șosea indică stânga, dar șoferul face dreapta; linia e continuă, dar ”pilotul” o vede întreruptă și depășește. În acest context, Clujul face un gest curajos: a decis ca din această primăvară să aibă mai multe sensuri giratorii din marcaj.

Așadar, nu o ”insulă” de verdeață, cu margini betonate, nici măcar o zonă ”balizată”, ci doar un cerculeț trasat pe asfalt. Sigur, marcajele vor fi rezonante și vor fi ajutate de semne de circulație. Rămâne însă un semn de întrebare despre cât de civilizați vor reuși să fie conducătorii auto.

”Cine nu respectă regulile de circulație va plăti. Suntem obligați să realizăm aceste sensuri giratorii acolo unde nu există spații pentru girație. Unde există, sigur, vom face sensuri giratorii clasice”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la Realitatea FM.

Potrivit acestuia, sensurile ”desenate” vor fi amplasate la intersecția străzilor Tăietura Turcului și Donath, respectiv Eremia Grigorescu și C. A. Rosetti. ”Și în Zorilor avem mai multe intersecții unde vor fi sensuri giratorii din marcaje”, a subliniat Tarcea.

Pentru aceste sensuri era nevoie și de un aviz din partea Poliției Rutiere, iar viceprimarul Clujului spune că acest aviz a fost deja obținut. Marcajele vor fi aplicate imediat ce vremea va permite. Practic, se așteaptă ca temperaturile să nu mai ajungă sub 5 grade Celsius nici măcar pe timpul nopții.

Comenteaza