PSD Cluj: Lucrările la linia de tramvai, în Mănăştur, împing tot traficul spre Floreşti pe un singur pod

PSD Cluj: Lucrările la linia de tramvai, în Mănăştur, împing tot traficul spre Floreşti pe un singur pod
După închiderea sensului giratoriu din Mănăştur de la intersecţia străzilor Primăverii cu Islazului, din cauza lucrărilor la tramvai, tot traficul spre Floreşti trece pe podul Calvaria. În această situaţie se află şi şoferii care vin din Oradea sau Floreşti şi se îndreaptă spre centrul oraşului. Uneori traversarea podului durează până la două ore, reclamă PSD Cluj.

"Şoferii care încearcă să intre în municipiu dinspre Oradea au în fiecare zi o mare problemă deoarece pe lângă circulația intensă dinspre Florești, nici locuitorii din zona de sud a cartierului Mănăștur nu mai au o altă soluție de a traversa orașul decât pe podul Calvaria", reclamă PSD Cluj într-un comunicat de presă remis astăzi.

"Lucrările la linia de tramvai au început de câteva luni, dar nu s-au găsit soluții alternative pentru deblocare circulației. Au fost cele trei luni de vară la dispoziția edilului pentru a încerca să găsească o soluție inclusiv pentru cei care vin dinspre strada Câmpului spre Calea Mănăștur, însă nici măcar nu s-a încercat. Lucrările la linia de tramvai sunt total ineficiente, iar din cauza lor blocăm puținele sensuri giratorii pe care le avem, sensuri giratorii al căror scop este tocmai fluidizarea traficului oriunde în Europa. Unul dintre punctele cu rol de fluidizare a traficului din Mănăștur este sensul giratoriu din zona Complexului Big, însă de ceva vreme aceste este inutilizabil din cauza lucrărilor la linia de tramvai". a spus Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj, în comunicatul citat.

El spune că o potenţială soluţie ar fi transformarea unei părţi din arterele rutiere în străzi cu sens unic.

Comenteaza