PSD Cluj: Metroul, un proiect fundamental pentru descongestionarea traficului. Vezi ce spune şi Emil Boc

PSD Cluj: Metroul, un proiect fundamental pentru descongestionarea traficului. Vezi ce spune şi Emil Boc
Conducerea PSD Cluj consideră că introducerea metrolui în Cluj-Napoca nu trebuie să fie un vehicul electoral.

„Proiectul introducerii metroului în Cluj-Napoca are o istorie electorală bogată, în momente politice bine alese, edili sau candidați la onorabila demnitate opinând despre oportunitatea acestui proiect. Introducerea metroului în Cluj-Napoca este un proiect fundamental pentru descongestionarea traficului având în vedere că în următorii zece ani, Cluj-Napoca, respectiv zona metropolitană a Clujului, va depăși 500.000 locuitori. În acest context acest proiect trebuie DEZBĂTUT, apoi INIȚIAT cât de repede, nu în campania electorală. Metrou în Cluj-Napoca nu trebuie să fie un vehicul electoral ci un proiect la care să achieseze întreaga comunitate", a transmis, joi, PSD Cluj printr-un comunicat de presă.

„În doar doi ani dl. Emil Boc a luat în brațe NU și DA în dreptul introducerii metroului în Cluj-Napoca. Este un proiect prea serios pentru comunitate iar Executivul primăriei trebuie să se oprească din jocul de alba-neagra și să vină cu o propunere serioasă în fața clujenilor" a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Primarul Emil Boc a declarat în urmă cu circa două săptămâni, la Realitatea FM Cluj, că metroul este soluţia pentru Clujul celor 500.000 de locuitori şi că el ar putea fi funcţional în 10-15 ani.

"Noi am decis să pornim un studiu de prefezabilitate, care ne va arăta traseul pe care trebuie să îl urmeze, care sunt costurile și ce modalități de finanțare există. Valoarea este destul de ridicată, de domeniul sutelor de milioane de euro. Bugetul Clujului nu își permite momentan să acopere o asemenea investiție. Noi rămânem în fiecare an cu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru investiții. Noi facem studiile necesare, după aceea se pregătește schema financiară pe 25-30 de ani. Va exista o etapizare: începem cu un tronson, apoi cu al doilea, astfel ca în 10-15 să avem metrou la Cluj", a declarat Boc.

Vezi detalii despre intenţiile primăriei Cluj în articolul "METROU LA CLUJ. În cât timp crede Emil Boc că vom avea tren subteran", din ZIUA de CLUJ.

 

 

Comenteaza