Punct de prim ajutor la partia Mărișel

Punct de prim ajutor la partia Mărișel

Consiliul Județean Cluj va amenaja un container ce va funcționa ca punct medical de prim ajutor pe domeniul schiabil Mărișel.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Consiliul Județean Cluj a aprobat în ședința extraordinară de vineri achiziționarea pentru Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo a unui container ce va funcționa ca punct medical de prim ajutor pe domeniul schiabil Mărișel.

"Având în vedere faptul că sezonul sporturilor de iarnă se apropie cu pași repezi, am apreciat că este mai mult decât necesar să oferim iubitorilor de munte și zăpadă condiții de maximă siguranță. Tocmai de aceea am alocat din bugetul propriu al Consiliului Județean fondurile necesare amenajării punctului medical de la Mărișel", a declarat Alin tișe, președintele CJ Cluj.

Acest nou punct medical de prim ajutor va fi amplasat optim și va funcționa la baza pârtiei de schi de la Mărișel. În acest fel, timpul de intervenție și evacuare a posibililor accidentați se va scurta semnificativ. Astfel, victimele vor fi coborâte cu targa akija pe pârtie până la containerul de prim ajutor, container încălzit și dotat cu toate echipamentele necesare, iar apoi vor fi evacuate cu mijloacele auto ale Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj până pe barajul lacului de acumulare Beliș și predate ambulanțelor.

Containerul ce va găzdui punctul de prim ajutor va fi amplasat în perioada imediat următoare, în cursul lunii noiembrie, înainte ca accesul să fie îngreunat de așternerea unui strat consistent de zăpadă.

Un astfel de punct de prim ajutor Salvamont funcționează și la domeniul schiabil Buscat din stațiunea Muntele Băișorii.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza