Război politic pe drumurile judeţene. Seplecan ameninţă cu măsuri radicale

Război politic pe drumurile judeţene. Seplecan ameninţă cu măsuri radicale
Cea mai mare parte a drumurilor judeţene arată ca după bombardament. Este trist faptul că, şi atunci când se alocă bani, lucrările de reparaţii bat pasul pe loc.

PSD Cluj solicită liderilor PNL Cluj, consilierilor județeni liberali și președintelui Consiliului Județean Cluj să abandoneze conflictul politic generat în ultimele luni și să se întoarcă la proiectele comunității clujene.

„Chiar dacă Guvernul României a alocat în repetate rânduri sume destinate modernizării drumurilor județene, conflictul politic a fost mai important pentru liberali decât drumurile deteriorate din Cluj.Astfel, chiar dacă s-au alocat fonduri pentru modernizarea drumurilor DJ
161K Căianu - Bărăi - 400.000 lei, DJ 161E Hodaie - Valea Caldă - Feldioara - 170.000 lei și DJ 109C Ţaga-Gherla-Cămăraşu - 3.563.000 lei conducerea liberală a Executivului clujean rămâne ancorată în dispute politice interne, în timp ce drumurile județului rămân pline de gropi", se arată într-o declaraţie a liderilor PSD Cluj.

Situația tronsonului de drum între Stațiunea Muntele Băișorii - Stațiunea Buscat este hilară! Există bani curpinși în bugetul instituției pentru începerea lucrărilor de asfaltare dar PNL Cluj blochează proiectul. Vine iarna și iar trebuie să mai așteptăm câteva luni pentru a soluționa problema. Așa înțelege PNL să respecte turiștii din zonă" a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

În replică, Mircea Avram, directorul RAADPP, regie a CJ Cluj care supervizează lucrările pe drumurile judeţene, afirmă că pe drumul Ţaga-Gherla-Cămăraşu nu s-a terminat expertiza din procesul dintre firma Kiat şi CJ Cluj şi deocamdată se va putea interveni doar pentru astuparea gropilor iar pe drumul Stațiunea Muntele Băișorii - Stațiunea Buscat nu se poate încă lucra deoarece nu este finalizat studiul cerut de Agenţia de Protecţie a Mediului Cluj, tinând cont că aici se află o arie protejată.

Noi am respectat prioritizarea stabilită de CJ Cluj. Acum se intervine şi pe drumul Căianu - Bărăi şi mai avem câteva drumuri judeţene de pietruit, în zonele Cuzdrioara şi Triteni. A fost şi o perioadă mai ploioasă care a întârziat unele lucrări. Firmele care lucrează pe drumurile judeţene se plâng că au facturi neplătite. Sunt ţinuţi de consiliul judeţean câte 30 de zile, de ce nu li se plăteşte a doua zi, că avem interes să lucrăm cât mai repede, până nu vine iarna", mai spune directorul Mircea Avram.

Preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, spune că a cerut să se facă verificări pe drumurile judeţene.

Am mai spus-o şi altă dată, facturile se plătesc în termenul legal. Şi eu sunt foarte dezamăgit de modul în care se lucrează uneori pe drumurile judeţene dar şi de faptul că în anumite locuri avem bani alocaţi dar nu se poate lucra. Vreau să reamintesc mass media şi opiniei publice că la Ţaga, tribunalul a cerut expertiza şi a trebuit să ne conformăm. La Băişoara e problema domnului Avram, trebuia să vină din timp cu documentaţia pentru autorizaţia de construire. Eu am trimis controale pe drumurile judeţene şi aştept să mi se facă un raport. În funcţie de ce va arăta acest raport şi de discuţiile pe care le voi avea cu colegii mei din conducere, este posibil să opresc orice plată la drumuri şi să dispun o expertiză, care să verifice calitatea lucrărilor, aşa cum s-a făcut la Ic Ponor, la CMID şi la aeroport", a declarat Mihai Seplecan.

Întrebat dacă o asemenea măsură nu ar întârzia şi mai mult lucrările la drumurile judeţene, preşedintele CJ Cluj a afirmat: „Nu avem ce face. Până la urmă cei vinovaţi vor trebui să plătească. Nu e normal ca o plombă la drum care are 6 luni garanţie să se strice la prima ploaie. Trebuie să aflăm o dată de ce nu avem drumuri judeţene după 25 de ani de la Revoluţie."

 

 

Comenteaza