Război PSD-PNL pe un drum proaspăt (ne)reparat

Război PSD-PNL pe un drum proaspăt (ne)reparat
PSD Cluj acuză Consiliului Judeţean Cluj de dezinformare.

Social-democraţii spun că, deşi forul judeţean a anunțat că s-au turnat două straturi de asfalt pe drumul judeţean 109 B Fundătura - Corneşti, între km 0 si 17, acest lucru nu este conform cu realitatea "din teren".

"Din păcate, lucrurile nu stau așa, iar Alin Tișe dezinformează clujenii", a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Remus Lăpuşan, liderul consilierilor judeţeni ai PSD.

Social-democraţii au făcut publice o serie de poze despre care spun că au fost realizate în zona cuprinsă între km 0 şi 6 şi în care starea drumului apare ca fiind foarte proastă:

Îl invităm pe dl. Alin Tișe să nu mai facă administrație din birou și să se deplaseze în teren pentru a vedea cum arată drumurile județene la fața locului. De asemenea, îl informăm că, în perioada guvernării PSD, pentru drumul județean 107 B Fundătura Corneşti guvernul PSD a alocat suma de 7,7 milioane lei, sumă necesară pentru ca acest drum județean să fie modernizat între km 0 si 17, însă liberalii din Consiliul Județean Cluj nici măcar cu finanțarea asigurată nu au reușit să finalizeze acest drum", a precizat Remus Lăpuşan.

"Era suficient doar să deconteze lucrările la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, finanțarea fiind asigurată. În acest context, îl invităm pe dl. Alin Tișe să nu ascundă incompetența PNL prin informări de presă trase la indigo", a declarat consilierul județean.

Replica preşedintelui Alin Tişe nu s-a lăsat aşteptată: "PSD Cluj nu renunţă la ipocrizie şi vorbărie ieftină. Doar asta ştiu să facă. Atunci când PSD mă critică, înseamnă că sunt pe drumul cel bun şi că fac ceea ce trebuie pentru clujeni. Lucrurile bune îi deranjează, pentru ca ei doresc să nu fac nimic. Vestea proastă pentru ei este că acesta e doar începutul. Vom asfalta zi de zi, până când clujenii vor avea drumuri normale, nu dezastruoase, cum le-au lăsat cei de la PSD", a declarat Tişe.

Administraţia judeţeană anunţase marţi că lucrările de modernizare a drumului județean 109B Fundătura - Cornești au fost finalizate şi că, în ultima etapă, a fost turnat covorul asfaltic în două straturi pe porțiunea cuprinsă între km 0 şi 17:

Pentru verificarea modului în care lucrările de asfaltare au respectat exigenţele impuse de normativele în vigoare şi cerinţele expres formulate de către beneficiar - Consiliul Judeţean Cluj, au fost prelevate, de către un laborator specializat în domeniu, carote din stratul de asfalt, a mai anunţat forul judeţean.

„Mă bucură faptul că „zestrea" de drumuri judeţene reabilitate prin lucrări ample, în profunzimea lor, începute cu refacerea fundaţiei, s-a îmbogăţit cu un sector pe care s-a turnat covorul asfaltic în două straturi şi pe care se poate circula în cele mai bune condiţii. În acelaşi timp, tocmai pentru că este vorba despre lucrări complexe de care ne dorim să beneficiem cât mai mulţi ani, am dispus verificarea cu stricteţe a calităţii şi a conformităţii tuturor lucrărilor executate", declara marţi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Lucrările de investiţii şi modernizare a DJ 109B Fundătura - Corneşti au fost realizate în cadrul „Programului de lucrări de modernizare şi reabilitare" aprobat prin hotărârea CJ Cluj nr. 180 din 22 iulie 2016.

Comenteaza