RĂZBOIUL DEŞEURILOR | Alin Tişe cere destituirea prefectului de Cluj

RĂZBOIUL DEŞEURILOR | Alin Tişe cere destituirea prefectului de Cluj
Continuă războiul Prefectură - PSD - Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, declanşat de alunecările de teren din zona fostei rampe de gunoi a Clujului. Miercuri PSD cere demisia lui Alin Tişe, joi preşedintele CJ cere destituirea prefectului de Cluj, Aurel Cherecheş.

''Solicit Guvernului PSD, care oricum pedepsește Clujul prin alocări de bani în mod inechitabil, să-l destituie pe acest prefect incompetent, iresponsabil, care și-a permis să jignească și să amenințe angajații Consiliului Județean. În declarația halucinantă făcută de acesta, cum că este pusă în pericol centura Clujului de o mișcare/alunecare a deșeurilor din Pata Rât (gunoi depozitat acolo de 50 de ani), Prefectul a demonstrat că este iresponsabil și incompetent administrativ.

Timp de 20 de zile, deși în situație de urgență, Prefectul nu a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență. A blocat luarea măsurilor de urgență care necesitau o hotărâre de Comitet. Pentru acest fapt, solicit Guvernului să-l destituie urgent!

A apelat însă la o scenetă ieftină, convocând o ședință publică a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, crezând că prin aceasta îndeplinește slugărnicia față de PSD atacându-l pe Tișe. În loc să meargă la Guvern și să aducă finanțări pentru proiectele Clujului, Prefectul face jocuri politice ieftine crezând că impresionează pe cineva. Nici amenințările făcute la adresa angajaților Consiliului Județean nu mă impresionează întrucât aceștia știu administrație publică mai multă decât poate ști/înțelege vreodată Prefectul. Guvernul PSD trebuie să-l destituie în regim de urgență", transmite Alin Tişe printr-un comunicat de presă. 

Reamintim că o alunecare de teren pe o lungime de 300 m pe fosta rampă de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, în prezent închisă, a blocat albia unui pârâu, existând pericolul erodării centurii de ocolire a municipiului pe relaţia Vâlcele - Apahida.

În acest context, prefectul Aurel Cherecheş a declarat că administraţia judeţeană "stă şi nu face nimic corespunzător în rezolvarea acestei probleme" a alunecărilor de teren de la fosta groapă de gunoi de la Pata Rât.  În "horă" a intrat şi deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj, care spune că "alunecarea deşeurilor în albia râului Zăpodie și ascunderea acestui început de dezastru ecologic care poate afecta grav pânza freatică a Clujului este ultimul episod din seria de nereușite administrative ale CJ Cluj sub conducerea dlui Alin Tișe". Acesta i-a solicitat preşedintelui CJ Cluj să îşi dea demisia de onoare de la conducerea instituţiei.

VEZI acuzaţiile lansate de prefectul Clujului, Aurel Cherecheş, şi de preşedintele PSD Cluj, Horia Nasra, la adresa CJ Cluj AICI. 

Reamintim că o alunecare de teren pe o lungime de 300 m pe fosta rampă de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, în prezent închisă, a blocat albia unui pârâu, existând pericolul erodării centurii de ocolire a municipiului pe relaţia Vâlcele - Apahida.

În aval de rampa de deşeuri de la Pata Rât se află satul Sânnicoară şi depozite ale unor societăţi comerciale. În aprilie 2015, CJ Cluj a semnat un acord cu o asociere de mai multe firme privind închiderea şi ecologizarea a patru rampe de deşeuri neconforme din judeţ, printre care şi cea a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, lucrările începând abia în martie 2017.

Comenteaza