Video Recensământ 2022, topul pe județe. Cum stă Clujul cu autorecenzarea

Recensământ 2022, topul pe județe. Cum stă Clujul cu autorecenzarea

Etapa de autorecenzare a început pe 14 martie și se va încheia în 15 mai, perioadă în care românii care își completează online formularele vor primi o zi liberă de la serviciu.

La finalul celei de-a șasea săptămâni a etapei de autorecenzare, Institutul Național de Statistică a recepționat 4.587.828 de chestionare.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 385.179 de chestionare completate și trimise. Pe locul doi național se află județul Brașov, cu 185.986 de chestionare trimise, urmat de județul Cluj, cu 183.836 de chestionare, dintre care 59,4% din mediul urban și 40,6% din mediul rural. De asemenea, 58,1% dintre clujenii care au completat chestionarele au completat singuri formularele, iar 41,9% au apelat la ajutorul unui recenzor. În județul Cluj sunt 139 de centre de recenzare asistată - lista centrelor și programul, AICI.

Pentru a veni în spijinul celor care se autorecenzează, INS a postat un tutorial cu pașii care trebuie urmați:

Etapa de autorecenzare a început pe 14 martie și se va încheia în 15 mai. Această etapă cuprinde completarea unui formular online. Potrivit Institutului Național de Statistică, platforma de autorecenzare de pe site-ul www.recensamantromania.ro.

Salariaţii care se vor autorecenza online pentru recensământul din 2022, au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator. 

Ziua liberă se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare și se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

Recensământul Populației și Locuințelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ 100% informatizat și care se va desfășura preponderent online, respectiv fiecare persoană având posibilitatea de a se autorecenza.

Comenteaza